« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 2 mjeseca
SPORT

Kako odabrati sport za sebe?

Od toliko mogućnosti može biti teško odabrati pravi oblik rekreacije, no samo razmislite što želite postići i brzo ćete doći do rješenja

Što je najbolje za vas?
Što je najbolje za vas? (Arhiva)
Više o

sport

,

odabir

Sport i vježbanje postali su svakodnevni dio života velikog broja ljudi, a oni koji se još nisu upustili u taj trening, obično se pitaju što bi trebali raditi...

Od naporne teretane pa do zabavnog badmintona - sigurno postoji neki sport ili tjelovježba koja će vas oduševiti i pomoći vam da skinete višak kilograma te da budete u dobroj formi.

Aerobik - aerobik je jednostavno klasika i ne izlazi iz mode. Uz dobrog instruktora uz aerobik biste poprilično lako trebali izgubiti višak kilograma. Ako vam se ne sviđa klasičan aerobik, odaberite onaj u vodi, koji je i bolji ako želite izgubiti mnogo kilograma.

Badminton - ako uz vježbanje želite i zabavu i druženje, badminton je odličan izbor. I varate se ako mislite da nije dovoljno dobar za gubitak kilograma - to je vrlo brz i dinamičan sport koji će vam pomoći u formiranju dobre figure.

Borilački sportovi - treninzi borilačkih vještina često uključuju vježbe izdržljivosti, pa ćete tako izdužiti mišiće i poboljšati kondiciju. Jedan od najpopularnijih je kickboxing koji se može vježbati i u vodi. Borilački sportovi odlični su za dinamične osobe, ali prekomjerna težina može u ovim sportovima biti prepreka.

Teretana - vježbe u dobroj, staroj teretani trebao bi vam sastaviti trener koji će prije toga biti upoznat s vašim zdravstvenim stanjem. Nipošto ne biste smjeli samo ući u trenirku i početi dizati utege. Ako ćete se pridržavati preporučenog programa, vrlo brzo ćete početi mršavjeti, a vaše tijelo će se učvrstiti.

Pilates - pilates nije klasičan sport. Uz njega možda i nećete izgubiti puno kilograma, ali će se vaši mišići produžiti i ojačat će. Kod pilatesa je vrlo važno disanje, a naglasak je na polaganom buđenju mišića cijelog tijela. Osim toga, pilates će probuditi i vašu psihu pa će i vaše mentalno zdravlje biti bolje.

Spinning - zz spinning ćete sigurno ojačati svoje tijelo ali i izbaciti svu negativnu energiju. U ovom relativno novom sportu vozite sobni bicikl, ali uz brzu glazbu i posebna osvjetljenja uz koja ćete se osjećati kao da ste u disko klubu.

Squash - squah spada među brže sportove pa ga liječnici ne preporučaju ljudima s prekomjernom težinom. No, izvrstan je za mlade ljude koji žele poboljšati svoju kondiciju. Ipak, ako želite smršaviti, trebali biste ga kombinirati s još nekom aktivnošću.

Yoga - za cjelokupno zdravlje vašeg organizma idealna je yoga koja će i vaše tijelo i vaš duh učiniti čvrćim i zdravijim. Postoji nekoliko vrsta yoge, pa je najbolje posavjetovati se s instruktorom koja bi bila najbolja za vas.

Eto, odaberite nešto prema svojim željama...

27.01.2021. 11:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    27.01.2021. 12:02
    zgodn sexy zenska na slici mmmm
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh