« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
ZAŠTITA MAKEUP-A

Kako od sunca sačuvati šminku na licu

Koža u ljetnim mjesecima pored zaštite od Sunca zahtjeva i određenu njegu, a isto vrijedi i za kosu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

ljepota

,

kosa

,

lice

,

koža

,

šminka

,

njega

Šminka vam se razmazuje i packa na ljetnim vrućinama? Da, događa se i najboljima. Ali postoji način da vam šminka usprkos suncu ostane što dulje netaknuta.

  • Prvo i osnovno, šminkanje uvijek započnite čistim i svježe opranim licem. Ako ne perete lice, mogle bi vam se pojaviti akne. Dakle, svakako pored svakodnevnog umivanja povremeno koristite i tekućinu za čišćenje lica.
  • Obavezno koristite šminku otpornu na vodu. To uključuje maskaru, olovku za oči i sjenilo. Oko očiju nanesite puder jer tako će e sjenilo bolje zalijepiti i duže će trajati.
  • Ne zaboravite hidratizirati lice.Obzirom da Sunce svojim zrakama može naštetiti vašoj koži, korištenje hidratantnih krema s većim zaštitnim faktorom može biti pun pogodak. Neka vam hidratantna krema stoji 5-10 minuta na licu prije nego nanesete puder.
  • Uvijek sa sobom imajte upijajuće papiriće. Brišući znoj upijajućim papirićima sa čela i nosa kad vam je vruće,očuvat ćete šminku takvom kakva je. Ovo je idealno rješenje za sve koji se više znoje jer papirići ne sadrže ulje pa vam se šminka neće razmazati.
  • Uvijek sa sobom nosite šminku za male popravke.

Osim pravilne zaštite od štetnih utjecaja sunca, koža u ljetnom razdoblju zahtijeva određenu njegu. Jednom dnevno koristite sapun. Lice perite hladnom vodom barem tri puta dnevno, redovito ga čistite, a nakon čišćenja uzmite kockicu leda i njome polako masirajte lice.

>> Pet stvari koje vaša koža treba svaki dan

Prije spavanja koristit će vam lagana masaža lica s kremom. Napravite si kupku u koju ćete dodati nekoliko žlica maslinova ulja i koža će vam biti mekanija.

Ne zaboravite na kosu

Na kosi se skuplja više prljavštine, zato ju je nužno redovito prati. To se najviše odnosi na one koji žive u gradu, gdje se smog i prljavština zadržavaju na kosi. Zbog češćeg pranja odaberite blagi šampon koji je načinjen na biljnoj bazi, a na kraju kosu isperite hladnom vodom kako biste poboljšali njezin sjaj. Povremeno nanesite na kosu masku od maslinovog ulja i jaja. Umutite jedno jaje i pomiješate ga sa 1/2 do 3 /4 šalice maslinova ulja. Ostavite na kosi 30-45 minuta.(savjtei-hr.com/metro-portal)

26.07.2011. 11:07:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh