« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
SAVJETI

Kako obojati kosu prirodnim bojama

Dosta vam je vaše boje, a nemate kosu koja podnosi klasične boje? Nema problema, priroda se i za to pobrinula

Kombinacijama kane možete dobiti lude boje
Kombinacijama kane možete dobiti lude boje (DeviantArt)
Više o

boje za kosu

,

prirodne boje za kosu

,

kana

,

indigo prah

,

bezbojna kana

Teško je naći osobu koja je zadovoljna svojom bojom kose u potpunosti, a upravo na tom sujetnom pristupu svom izgledu kozmetička je industrija zaradila (i još zarađuje) stotine milijuna dolara na bojama za kosu.

No, naravno, kemija na našoj glavi nema baš dobar učinak na kosu. Ipak, rješenje postoji, a naći ćemo ga u prirodi. Prirodne boje za kosu učinit će vašu kosu ljepšom, dati joj volumen, sjaj i čvrstoću.

Kao dodatne pogodnosti nabrojat ćemo uklanjanje peruti, rješavanje problema masne kose i smanjivanje statičkog elektriciteta.

Napopularnija prirodna boja za kosu je kana, biljka Lawsonia inermis koja raste u Aziji i Africi, a poznato je da se još prije 5 tisuća godina koristila za prikrivanje sijedih i njegu kose u starom Egiptu.

Kana potpuno pokriva sijedu kosu, daje crvenkaste nijanse kose i odličan volumen i sjaj. Kana odlično regenerira slabu kosu, vraća alkalnu ravnotežu na tjemenu, a kako stvara zaštitni sloj na vlasima, jača ih i sprječava nova oštećenja.

Uz sve to, kana uklanja i sprječava perut i ima snažno antigljivično djelovanje. Ako se pomiješa s indigo prahom, dobiva se tamno smeđa i crna boja, a miješanje s bezbojnom kanom (Cassia obovata) daje svjetlo smeđe i plavkaste tonove kose.

Indigo prah koristi se gotovo jednako dugo za njegu kose, a popularno se zove crna kana jer daje indigo boju, dok miješanjem s crvenom kanom daje tamno smeđe i crne tonove.

I indigo prah i obje kane ne uzrokuju iritacije kože i ne oštećuju kosu, već je njeguju i štite, pa malo prosurfajte za omjere kako biste dobili boju kožu želite. 

07.02.2014. 11:26:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh