« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 3 mjeseca
SAVJETI

Kako NE vratiti izgubljene kilograme

Žene koje su izgubile pregršt kila i ostale na toj težini otkrile su svoje tajne za Woman's Health

Kako zadržati stečenu vitku liniju?
Kako zadržati stečenu vitku liniju? (Arhiva)
Više o

mršavljenje

,

drastična dijeta

,

jo jo učinak

Rigorozne dijete obično završavaju jednako - odustane se od njih i vrati se nezdravom načinu života. Kako onda nekim ljudima uspijeva izbjeći jo-jo efekt? Žene koje su izgubile pregršt kila, za Woman's Health, otkrile su svoje trikove. 

Čuvanje ostataka - pripremanje dovoljno hrane omogućuje im da izbjegnu hranjenje po pekarama i restoranima. Često nakon posla pojurimo do pekare kako bi prekinuli glad, ali ako znamo da nas kod kuće čeka fini obrok - to nećemo učiniti. 

Nema cheat daya - cheat day je popularna metoda gubljenja kilograma, a znači da jedan dan u tjednu jedemo što želimo. Međutim, ove se žene ne slažu s tim.

Pripremanje doručka noć prije - ujutro u žurbi nerijetko uzmemo pecivo na putu do posla. To nam, nažalost, nosi takav tempo života, ali to se ne događa ako nas ujutro čeka zdravi i gotov doručak. 

Različiti načini pripreme - mnoge od njih prate 1:1 formulu odnosno u svakom obroku imaju jedan izvor proteina, jedan izvor masti te ugljikohidrata. To često ispadne kao kombinacija istih namirnica, ali kako im ne bi dosadilo uvijek ih pripremaju na drugačije načine. Jedan dan grilaju piletinu, a drugi je peku u pećnici.

Voda - potpuno su izbacile gazirana pića i sokove koji su prepuni šećera i nemaju nikakvu nutritivnu vrijednost. Na taj način si uštede ogroman broj kalorija u danu ili po izlasku na piće. Biraju još limunadu i zelenu čaj, a u kavu stavljaju rižino ili zobeno mlijeko. 

27.12.2018. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh