« Život
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
SAVJETI :)

Kako natjerati ljude da naprave ono što želite

U poslovnom svijetu važno je dobro surađivati s kolegama, a katkad je još teže dobiti od njih ono što je potrebno kako bi se neki posao obavio

Ne baš ovako :)
Ne baš ovako :) (Arhiva)
Više o

posao

,

nagovaranje

Moć uvjeravanja sjajna je stvar koja će vam posebno dobro doći u poslovnom svijetu gdje je važno dobro surađivati s kolegama, no katkad je još teže dobiti od njih ono što je potrebno kako bi se neki posao obavio. Ipak, postoje načini kako iz pojedinca izvući najbolje.

1. Budite sigurni da osoba kojoj se obraćate sa zahtjevom ima sposobnost izvesti ono što želite

Ne možete naučiti sporu osobu da bude sprinter na 100 metara. Prije nego potrošite vrijeme na to da nekoga privolite da za vas nešto napravi, budite sigurni da ima dovoljan kapacitet za to. Ako nema minimalne kapacitete da izvede zadatak, zaboravite.

2. Ponudite nagradu

Ako želite da vaši zaposlenici obave neki posao brzo i hitno ponudite im nagradu. Primjerice dajte im slobodan dan kad ne bude toliko posla. Pazite da ne ponudite nagradu koja se neće svima svidjeti poput karte za neki koncert koji se možda vama sviđa, ali ne drugima ne mora.

3. Garantirajte za nagradu

Nije dovoljno nagradu samo ponuditi da biste nekoga  motivirali nego za nju morate jamčiti. Ako primjerice velikoj tvrtki prodajete aplikaciju možete reći: ''Ako vam ne smanji troškove, vraćamo vam pola novca''.

4. Smanjite rizik za onoga tko obavlja posao

Neki se boje neuspjeha pa smatraju da posao koji im dajete nije dobar za njih u konačnici. Drugi ne žele biti povezivani s nekim projektom koji bi mogao propasti. Upravo zato morate čitati skrivene znakove u osobi i pravilno procijeniti ima li u njoj potencijala za izvršenje zadatka, piše Forbes

11.07.2017. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh