« Život
objavljeno prije 5 godina i 5 mjeseci
SAVJETI

Kako napraviti adventski vjenčić

Bez obzira jeste li religiozni ili ne, nije loše unijeti blagdansku atmosferu u svoj dom, ako ni zbog čega drugog onda zbog mirisa i veselja koje širi lijepo dekoriran stan

Adventski vjenčić najbolje je napraviti sam
Adventski vjenčić najbolje je napraviti sam (Arhiva)
Više o

adventski vjenčić

,

kako napraviti adventski vjenčić

Adventski vijenac jedan je od simbola prosinca i približavanja Božića, a trebaju nam dva - jedan za ulazna vrata i drugi za blagdanski stol.

Bez obzira jeste li religiozni ili ne, nije loše unijeti blagdansku atmosferu u svoj dom, ako ni zbog čega drugog onda zbog mirisa i veselja koje širi lijepo dekoriran stan.

Kako bismo vam pomogli, donosimo vam nekoliko praktičnih savjeta kako sam napraviti svoje adventske vjenčiće, podružiti se s obitelji tijekom izrade i uživati u djelu svojih ruku.

Za početak, osnovni podaci - simbolika vjenčića seže duboko u prošlost kad je nastalo vjerovanje da adventski vjenčić na ulaznim vratima štiti dom od zlih duhova. Boje već znate - crvena i zelena, gdje crvena predstavlja svečanost blagdana, a zelena vječni život. Naravno, oblik podsjeća na Isusovu krunu od trnja.

Materijal:

- vijenac od slame ili pruća (može se nabaviti na svakoj tržnici u raznim promjerima, manji za vrata i veći za stol)

- čvršća žica - svaki hobby dućan ili prodavaonica alata, Bauhaus, Baumax i slično

ukrasi - dozvolite si slobodu, mogu poslužiti ukrasi za božićnu jelku koje više ne trebate, šišarke bora, orasi i slično

- bobice, ukrasne grančice borovine

- zvijezda

- ukrasne trake - crvena, zlatna

Slama i pruće možda su i najbolji izbor, jer će vam takav vjenčić trajati godinama.

Adventski vijenac za stol veći je i deblji, a kao glavni ukras postavljaju se četiri svijeće koje se pale svake nedjelje do Božića po jedna, kad tijekom ručka gore sve četiri zajedno.

Stoga, potrebne su četiri svijeće, manje i deblje, koje se na vijenac mogu pričvrstiti pomoću žice, ljepila ili metalnih podložaka koje možete kupiti na tržnici. I one imaju svoju simboliku - ljubičasta boja predstavlja pokoru, a ružičasta dolazak svjetla - Isusa.

Vijenac se može ukrasiti kuglicama za bor, suhim cvijećem i figuricama anđela, a najvažnije je dobro pričvrstiti svijeće kako bi stajale uspravno dok gore i ne bi razlile vosak po cijelom vijencu.

Za adventski vjenčić na vratima odaberite manji promjer, ukrasite ga po želji a ukrase pričvrstite žicom ili ljepilom. Ukrase možete pričvrstiti na crvenu traku kojom ćete omotati vjenčić, a od zlatne ukrasne trake napravite omču kojom ćete vjenčić objesiti na vrata.

Granice postavlja samo vaša mašta, pa prihvatite se posla!

02.12.2018. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh