« Zdravlje
objavljeno prije 7 mjeseci i 28 dana
SAVJETI

Kako na prirodan način izbijeliti zube

Iskušajte sami! Zahtjeva malo više vremena, no zasigurno će lakše sjesti na vaš džep

Slijedite savjete stomatologa
Slijedite savjete stomatologa (Pixabay)
Više o

zubi

,

izbjeljivanje zubi

,

prirodan način

Svakodnevno nam se nude savjeti za korištenje najboljih proizvoda za izbjeljivanje zubi, a ako želimo vrhunske rezultate u najkraćem roku, za to ćemo morati izdvojiti pozamašnu svotu. No postoje i lakši načini kako postići iste rezultate. Oni će zahtjevati malo više vremena, no zasigurno će lakše sjesti na vaš džep.

Evo kako na prirodan način izbijeliti zube.

1. Jabučni ocat - izbrisat će tvrdoglave mrlje sa zubi. Nakon što zube iščetkate jabučnim octom, nekoliko minuta ih četkajte običnom vodom kako biste spriječili da se ocat ne upije u zube i ošteti caklinu.

2. Jedite abrazivnu hranu - to možda zvuči zastrašujuće, no ne trebate se bojati. Radi se o tome da jedete više namirnica poput jabuka, mrkve i celera, jer one sadrže celulozu koju čisti zube brišući površinske mrlje. Mineralni sastojci na zelenom povrću pomažu na zubima izgraditi izgraditi barijeru. 

3. Jagode - sadrže maličnu kiselinu koja je jedan od glavnih sastojaka mnogih pasti za zube. Prerežite jagodu na pola, trljajte ju po zubima oko 60 sekundi, a onda isperite usta.

4. Slijedite savjete stomatologa - kada bismo svi doista slijedili savjete o pranju zubi dva puta dnevno po dvije minute, koristili vodicu za ispiranje i zubni konac, veliki broj nas nikada ne bi imao probleme s bolestima zuba i desni, a ponajmanje od svega bi trebao izbjeljivanje.

Piše: Andrea Holi
23.11.2017. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh