« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
SUPER

Kako kućni ljubimci utječu na vaše zdravlje

Dlakava četveronožna bića koja nam tako lako uđu pod kožu, zapravo su hodajući lijekovi za mnoge bolesti

Kućni ljubimci su odlični za vas
Kućni ljubimci su odlični za vas (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

kućni ljubimci

Kućni ljubimci sjajni su za zdravlje svojih vlasnika, ma što vi mislili o tome. Jedni imaju krila, drugi peraje. Neki su bez nogu, no najviše je ipak onih dlakavih, koji laju i mijauču. A svima je zajedničko jedno - njihovi vlasnici okupani su ljubavlju. Nekad čak i doslovce.

Suzanina ljubav je tri i pol godišnji Kan, spašen iz azila. U parku za pse društvo mu pravi oveći vršnjak Soho. Obojica sretno mašu repom. A da rep imaju njihovi vlasnici, mahali bi i oni.

Uz što vas čine sretnijima, kućni ljubimci su i ljekoviti. Brojna istraživanja dokazala su da vlasnicima snižavaju tlak i kolesterol, djecu štite od alergija, obogaćuju društveni život, a ponekad ga čak i spašavaju.

"Psi mogu predvidjeti nekakve napade epilepsije, mogu prepoznati određene bolesti, mogu namirisati rak kod ljudi", otkrio je veterinar Branimir Rebselj. I mace svojim vlasnicima donose porciju zdravlja, najčešće psihičkog.

"Mi smo imali malog pinča koji je bio jako vezan za mog supruga jedna kujica i ona je stalno bila kod njega u krilu i on je uginuo. Moj muž je bio laganio depresivan i zbog toga mačka je skočila u krilo. Od onda je ona njegov pas. Ona spava na njemu i sjedi na njemu", ispričala je Danijela Nađ, vlasnica mačke.

"Najpoznatije je kod mačaka koje znaju svojim predenjem toliko umirivati ljude da čak se vjeruje da djeluju preventivno na srčane bolesti kod ljudi", dodao je Rebselj.

Stoga ne čudi što više od 60 posto domova diljem svijeta ima kućnog ljubimca. Oni su jednostavno - hodajuće tablete zdravlja i sreće.

27.10.2016. 12:31:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh