« Život
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
ZNAKOVI

Kako jednostavno prepoznati lažova

Uvijek ima majstora laganja koji će vam prodati rog za svijeću a da pritom niti ne trepnu, no ovi savjeti će vam pomoći da ulovite manje vješte lažove

Lažove se može prepoznati
Lažove se može prepoznati (Shutterstock)
Više o

laganje

,

znakovi prevare

,

lažovi

,

kako prepoznati lažljivca

Laganje je svakodnevna rutina kako muškaraca, tako i žena, jer su brojna istraživanja pokazala da oba spola lažu bez problema i to u bilo kojoj situaciji. No, kako prepoznati da vam netko laže?

Zapravo nije toliko teško koliko se možda čini, jer postoji cijeli niz znakova koju upućuju na činjenicu da upravo slušate laži.

Kako je neverbalna komunikacija puno zastupljenija u ukupnoj komunikaciji od verbalne, evo tri jasna znaka da nešto nije u redu:

Izrazi lica - obratite pažnju na lice dok slušate što osoba govori i vidjet ćete promjene na njemu, neki će problijediti, drugi se lagano zacrveniti, no u svakom slučaju izraz lica neće ostati isti

Kretnje ruku - svaku laž prate i potpuno nepotrebni i učestali pokreti rukama koji ukazuju na nervozu, poput stalnog češkanja, trljanja ruku, diranja nosa i slično.

Pokreti glave - osoba govori "ne", a pritom klima glavom i potvrđuje ...

Što se tiče verbalne komunikacije, obratite pažnju na način na koji osoba govori - kad je potrebno previše vremena za jednostavan odgovor, uz nepotrebne pauze usred rečenice i brdo poštapalica, to može značiti da osoba upravo izmišlja priču.

Zapamtite glavnu stvar - riječi trebaju biti praćene neverbalnim gestama, a čim vam nešto upadne u oči kao neuobičajeno, od položaja tijela do već navedenih sitnica, vrijeme je da posumnjate u istinitost izgovorenog jer komunikacija mora biti dosljedna i usklađena da bi bila istinita.

Naravno, uvijek ima majstora laganja koji će vam prodati rog za svijeću a da pritom niti ne trepnu, no ovi savjeti će vam pomoći da ulovite manje vješte lažove.

01.12.2015. 11:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh