« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 2 godine i 2 mjeseca
BRAVO

Kako je online moda postala održiva

S novim navikama kupaca i raznim fast-fashion brendovima životni vijek odjeće je drastično pao.

Answear
Answear (Arhiva)
Više o

moda

,

trendovi

,

održivost

,

Answear

S novim navikama kupaca i raznim fast-fashion brendovima životni vijek odjeće je drastično pao. Online modna trgovina i vodeća europska internetska platforma za kupovinu odjeće Answear kroz razne inicijative i odgovorne akcije pokušava što više biti ekološki prihvatljiva za krajnje korisnike. Answearu je cilj educirati ljude o utjecaju kupovnih navika na prirodu pa je iz tog razloga ova online modna trgovina na svom web shopu uvela filter "Planet friendly", zahvaljujući kojem korisnici mogu slobodno kreirati vlastiti modni stil, uz odjevne komade, modne dodatke i obuću koji su napravljeni od održivih materijala.

Osim što promovira modne trendove, Answear radi i na promociji pozitivnih ponašanja i navika te na rješenjima koja će smanjiti utjecaj modne industrije na okoliš. Brendove se potiče na korištenje organskih i recikliranih materijala te smanjenu upotrebu štetnih tvari i potrošnju vode u procesu proizvodnje. U svojem nastojanju da modu učini održivom, Answer je pokrenuo vlastiti modni brend naziva answear.LAB.

Ekološki prihvatljivi materijali

Radi se o brendu posvećenom snažnim i samouvjerenim ženama koje ne bježe od promjena. Answear.LAB dizajnira kolekcije odjeće u limitiranim količinama, koristi potencijal lokalnih proizvođača i fokusira se na ekološki prihvatljive materijale. U kolekcijama brenda answear.LAB nalaze se materijali kao što su certificirani pamuk, lan, konoplja i poliester kreiran od recikliranih ribarskih mreža. Čak 90% komada iz linije Ethical Wardrobe, koja je trajno prisutna u asortimanu brenda answear.LAB, kreirana je od 70% izdržljivih tkanina koje su manje štetne za okoliš.

Answear također brine i o ekološkim gubicima koji proizlaze iz raznih logističkih procesa pa tako s posebnom pažnjom pristupaju, primjerice, samome slanju pošiljki. Naručeni proizvodi s Answeara do kupaca dolaze u certificiranoj ambalaži, koja je dobivena procesom recikliranja. Osim toga, svi proizvodi iz iste narudžbe isporučuju se u jednom paketu. Ista ambalaža također se koristi i za mogući povrat naručenih proizvoda, kako bi se smanjio ugljični otisak i nastanak nepotrebnog otpada.

02.02.2022. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh