« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
O; SHIT, OPET ...

Kako izliječiti depresiju nakon godišnjeg

Povratak u normalnu dnevnu kolotečinu nakon godišnjeg odmora prilično je stresan i aklimatizacija traje i do tri tjedna

Nakon odmora posao je grozno mjesto
Nakon odmora posao je grozno mjesto (Shutterstock)
Više o

depresija

,

godišnji odmor

,

loše raspoloženje

,

povratak na posao

Vjerojatno najružniji dan u godini je onaj kad se nakon godišnjeg odmora vratite na posao. Neki se pripreme, pa se vrate dan, dva ranije i psihički se spremaju za taj šok, drugi preferiraju uletjeti naglavačke u pokušaju da zamisle kako se ništa nije dogodilo - svatko ima svoj recept.

No, kako god vi to izveli, ostaje činjenica da ste uživali u suncu, moru, vikendici, klijeti, prijateljima i sličnim odličnim stvarima koje preko godine uvijek ostaju po strani, a sad ste opet tamo otkud ste krenuli - na poslu.

Kako je posao izvor velikog stresa za četvrtinu populacije, povratak s godišnjeg odmora izvor je glavobolja, nesanice, bola, umora i ostalih simptoma depresije. 

Loša je vijest da su znanstvenici zaključili da je za prilagodbu na redovni radni tempo potrebno oko tri tjedna, definitivno vam treba neki hobi ili aktivnosti koja će vam nadoknaditi opuštenu atmosferu s godišnjeg odmora i predstavljala svojevrsnu zaštitnu zonu od stresa na poslu.

Antidepresivi nisu baš najbolje rješenje, a možda je i najbolja varijanta da pokušate godišnji odmor razbiti u nekoliko faza, kako bi kroz cijelu godinu imali mogućnost relaksacije i zaborava svakodnevnih problema. Istraživanja su pokazala da je upravo odlazak na godišnji u dvije ili više varijanti najbolji za naše zdravlje na duži rok. 

19.08.2012. 18:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh