« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci
SAVJETI

Kako gubimo novac na velikim paketima hrane

Velika pakiranja hrane jamče manju cijenu proizvoda po komadu. Ako imate veliku obitelj ili pripremate slavlje to će biti plus za vaš budžet

Ne kupujte velika pakiranja jaja
Ne kupujte velika pakiranja jaja (Arhiva)
Više o

jaja

,

integralne žitarice

,

savjeti za kupovinu

,

velika pakiranja hrane

Velika pakiranja hrane nekima će doći dobro - hrana je prosječno jeftinija, obitelj je velika i uvijek će imati zalihu koja im je potrebna. No, trebaju li i manje i prosječne obitelji kupovati na isti način? Ponekad da, a evo što ne ...

Industrijski umaci - vrijedi znati da se rok trajanja drastično smanjuje nakon otvaranja ovakvih pakiranja, pa ga rijetko tko može dovršiti u zadanom vremenu.

Integralna riža i žitarice - sadrže veći postotak ulja zbog čega su podložnije kvarenju od 'bijelih' alternativa. Jedete li ovaj tip namirnica kupujte količinu hrane koju planirate pojesti u šest mjeseci. Veće količine u XXL pakiranjima bi vam se mogle pokvariti.

Jaja - suzdržite se od kupovine velikih paketa jaja od 30 komada ukoliko nemate veliku obitelj ili ne pripremate blagdanske kolače. Konzumna jaja imaju rok trajanja od obično četiri tjedana, pa bi vam se vrlo lako moglo dogoditi da vam polovica paketa 'propadne'.

Ulja za kuhanje - u ulju pečemo i pirjamo većinu obroka, pa je logično kupiti ekstra velika pakiranja i tako uštedjeti na kućnom budžetu, zar ne? Istina glasi da će se ulje nakon otvaranja pakiranja početi kvariti za tri do šest mjeseci, pa vam se investicija uopće neće isplatiti.

Začini - ne kvare se, već s vremenom gube intenzitet okusa i mirisa. Nakon šest mjeseci mljeveni će začini prestati imati svoj 'aromatični' efekt, a oni u komadu - npr. cimet u štapiću može potrajati do godine dana. 

02.06.2016. 11:18:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh