« Žene
objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci
SAVJETI

Kako dekolte održati svježim?

Uz pravilno njegovanje i mijenjanje navika moguće je ublažiti bore na tom dijelu tijela

Neka uvijek bude na visini :)
Neka uvijek bude na visini :) (Arhiva)
Više o

bore

,

dekolte

Koža na vratu i dekolteu jednako je osjetljiva kao i koža lica, ali mnoge žene obično ne obraćaju toliko pozornosti na taj dio kože.

Ne hidratiziramo ga dovoljno kao kožu lica, a zbog različitih kemikalija i izloženosti sunčevim zrakama mogu se pojaviti preuranjene bore. Uz pravilno njegovanje i mijenjanje navika moguće je ublažiti bore na tom dijelu tijela.

Grudnjak - ako se vaše grudi odmaraju u ispravnom položaju, a to znači da grudnjak mora biti odgovarajućeg broja i oblika, imat ćete manje bora.

Krema za sunčanje - uz zaštitu lica vrlo je važno zaštititi i dekolte. Ultraljubičasto zračenje može jako oštetiti kožu, a često zaboravimo ovo područje.

Masaža - masaža prsnog koša potiče dotok krvi u to područje, ispunjava vašu kožu kisikom i usporava proces starenja. Stavite malo hidratantne kreme na prste i radite kružne pokrete. Usredotočite se na područje dekoltea i grudi. 

Prirodne maske - opustite i umirite svoju kožu na grudima jednostavnom maskom od aloe vere. Izrežite jedan debeli list aloe vere, uklonite koru i nanesite unutarnji gel na grudi 20 minuta. Aloe vera štiti vašu kožu od dehidriranja i pucanja. Ovaj tretman će spriječiti stvaranje bora i učiniti vašu kožu sjajnom.

Spavanje - spavanje na strani ili na trbuhu može pojačati razvoj bora. Da biste to izbjegli spavajte na leđima i neka to bude vaša nova navika. Možete na početku staviti jastuk ispod koljena kako biste ostali u istom položaju tijekom noći. Ovo je još i dobra stvar za vaše grudi, manja je mogućnost opuštanja ako spavate na leđima. 

Tuširanje - pazite da voda iz tuša ne ide direktno na vaš dekolte. To je loša ideja jer visoke temperature vode ispiru prirodna ulja kože, ostaje suha i olakšava se pojava bora. Ako je vaš tuš direktno upućen na dekolte samo ćete unaprijediti taj proces. Neka tuš bude iznad vaše glave. 

23.05.2019. 20:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh