« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci
TRIKOVI

Kako da vam rublje uvijek miriši

Opremu za vježbanje najbolje je prati u hladnoj vodi, ali tako što ćete staviti pola doze deterdženta za rublje, uz jednu šalicu octa

Neka vam rublje miriše uvijek!
Neka vam rublje miriše uvijek! (Arhiva)
Više o

perilica rublja

,

miris

,

pranje rublja

,

rublje

Vjerojatno vam se svima barem jednom dogodilo da nakon što izvadite rublje iz perilice, ono ne miriše baš onako čisto i svježe kako ste se nadali. Ukoliko želite da vam bude čisto i mirišljavo, nije dovoljno samo odjeću ubaciti u perilicu.

Ipak, postoji način kako spriječiti neželjene efekte kada je riječ o pranju rublja. Opremu za vježbanje najbolje je prati u hladnoj vodi, ali tako što ćete staviti pola doze deterdženta za rublje, uz jednu šalicu octa, to će eliminirati sve neugodne mirise.

U ovom slučaju, nije poželjno dodavati omekšivače i osvježivače za rublje. Traperice je najbolje prati nekim blažim deterdžentom, u hladnoj vodi, odnosno na nekom "blažem" programu uperilici za rublje.

Pamučni donje rublje perite na najvišoj temperaturi, zajedno s ručnicima i drugim svijetlim, pamučnim stvarima. Kada perete rublje od osjetljivijih materijala, preporučuje se da ga perete na programu za osjetljivu odjeću, blažim deterdžentom.

Košulje prije pranja obavezno raskopčajte i perite ih u skladu s onim kako je označeno na etiketi, što ovisi od materijala. Vunene stvari perite na programu za vunu ako ga vaša perilica ima, ili na programu za osjetljive stvari. U tom slučaju koristite blaži deterdžent

08.03.2019. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh