Metro-portal.hr

objavljeno 08.03.2019. 13:01:00
TRIKOVI

Kako da vam rublje uvijek miriši

Opremu za vježbanje najbolje je prati u hladnoj vodi, ali tako što ćete staviti pola doze deterdženta za rublje, uz jednu šalicu octa

Neka vam rublje miriše uvijek!
Neka vam rublje miriše uvijek! (Arhiva)

Vjerojatno vam se svima barem jednom dogodilo da nakon što izvadite rublje iz perilice, ono ne miriše baš onako čisto i svježe kako ste se nadali. Ukoliko želite da vam bude čisto i mirišljavo, nije dovoljno samo odjeću ubaciti u perilicu.

Ipak, postoji način kako spriječiti neželjene efekte kada je riječ o pranju rublja. Opremu za vježbanje najbolje je prati u hladnoj vodi, ali tako što ćete staviti pola doze deterdženta za rublje, uz jednu šalicu octa, to će eliminirati sve neugodne mirise.

U ovom slučaju, nije poželjno dodavati omekšivače i osvježivače za rublje. Traperice je najbolje prati nekim blažim deterdžentom, u hladnoj vodi, odnosno na nekom "blažem" programu uperilici za rublje.

Pamučni donje rublje perite na najvišoj temperaturi, zajedno s ručnicima i drugim svijetlim, pamučnim stvarima. Kada perete rublje od osjetljivijih materijala, preporučuje se da ga perete na programu za osjetljivu odjeću, blažim deterdžentom.

Košulje prije pranja obavezno raskopčajte i perite ih u skladu s onim kako je označeno na etiketi, što ovisi od materijala. Vunene stvari perite na programu za vunu ako ga vaša perilica ima, ili na programu za osjetljive stvari. U tom slučaju koristite blaži deterdžent

08.03.2019. 13:01:00
http://metro-portal.hr/kako-da-vam-rublje-uvijek-mirisi/117327/