« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 8 godina
TAJNE :)

Kako da vam dom uvijek bude uredan i čist

Ako spadate u one kojima spremanje i čišćenje nije baš najdraži posao na svijetu, evo par pravila koja će vam pomoći da kuća uvijek bude uredna

I vaš dom može biti uredan :)
I vaš dom može biti uredan :) (Arhiva)
Više o

čišćenje

,

pospremanje

,

urednost

Uredan i čist dom nije jednostavno postići, a kako je većina ljudi povremeno nemarna, brzo se skupi gomila posla koju bi trebalo napraviti kako bi se sve dovelo u red.

No, kako kažu stručnjaci za organizaciju, nije to toliko komplicirano - dovoljno se pridržavati nekoliko jednostavnih pravila, ubaciti ih u dnevnu rutinu i više nikad nećete morati provesti sate čisteći kuću.

Za početak, naučite sebe (i ukućane) da sve stvari uvijek vraćaju na svoje mjesto - bila to garderoba, posuđe, knjige ili sitnice.

Nadalje, svakoga dana trebate napraviti barem nešto - skinuti paučinu koju ste ugledali, obrisati prašinu, usisati jednu sobu i slično.

Svaki član kućanstva treba imati jasno definirane obaveze i, naravno, ne smije ih preskakati ili "ostaviti za sutra". Kako ćete napraviti raspored, to ostavljamo vama.

I, na kraju - ne idete u krevet prije nego što pospremite nered koji ste napraviti - prljavo posuđe od večere, knjige, društvene igre, prljava odjeća ...sve mora na svoje mjesto, jer nema boljeg buđenja od onog u čistoj kući.

Jednostavno, nije li?

26.05.2016. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh