« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
ISPROBAJTE

Kako biti sretan? Poslušajte najsretnijeg čovjeka na svijetu!

Najsretniji čovjek na svijetu tvrdi da je sreća vještina koju svatko može naučiti, pa evo nekoliko jednostavnih savjeta koje možete primjeniti u svom životu

Naučite vještinu sreće
Naučite vještinu sreće (Arhiva)
Više o

sreća

,

život

,

Matthieu Ricard

Matthieu Ricard najsretniji je čovjek na svijetu, tvrdi istraživanje Sveučilišta Wisconsin u kojem su Ricardu izmjerene razine gama valova u mozgu koje nitko drugi u povijesti nije uspio dosegnuti.

Gama valovi inače su povezani s pamćenjem, pažnjom, svjesnošću i učenjem, a Ricard je sve to naučio tijekom 50 godina života kao budistički svećenik na Himalaji.

Sreća u životu je, po njemu, vješina koju treba naučiti, pa evo njegovih 5 savjeta za sreću:

Ne brinite - ni oko čega. Kad naiđete na problem i za njega postoji rješenje, napravite to, a ako ga nema, nemojte brinuti jer ćete problem samo učiniti još većim. Umjesto toga, opustite se i smislite nešto drugo što biste mogli raditi.. 

Pomažite - svima kojima možete, ma gdje bili i što radili. 

Pronađite strast - zapitajte se što je zaista važno za vas, koje su to vještine koje vas inspiriraju i ispunjavaju. Kad to shvatite, napravite sve što treba da biste se time i bavili

Trenirajte sreću - neke od karakteristika potrebnih za sretan životu su brižnost, dobrota, ljubav, unutarnji mir i sloboda ... poboljšajte ih vježbanjem!

Želite sreću drugima - zašto svi ljudi na svijetu ne bi bili sretni? Ako želite nekome sreću, to znači da želite da budu oslobođeni arogancije, ljutnje, narcizma ili patnje, prema tome, nemojte isključiti nikoga iz svojih želja.

Zvuči jednostavno ... no, da stvarno jest, svi bismo bili sretni. Stoga, trenirajte sreću i sretno vam!

18.10.2016. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh