« Seks
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci
EH, DA ...

Kako alkohol utječe na seks?

Pomaže li stvarno čašica, dvije da se bolje opustite i upustite u ludi seks? Hmmm, čini se da baš i nije tako ...

Hoće li čašica pomoći ili odmoći
Hoće li čašica pomoći ili odmoći (Arhiva)
Više o

seks

,

alkohol

,

afrodizijak

,

dehidracija

,

dobar seks

Uobičajena procedura za subotu je lagano pićence, pa onda možda padne neki seks. No, je li to baš pametno? Naime, alkohol deprimira centralni živčani sustav i koči baš dijelove koji su važni za seksualno uzbuđenje i postizanje orgazma - disanje, cirkulaciju i osjetljivost živčanih završetaka. 

Alkohol inače ima reputaciju kao dobar afrodizijak, no, u određenim količinama. Piće do dva će vas stvarno opustiti i pomoći, no svaka čaša preko toga je kontraproduktivna.

Problem je u tome što alkohol dehidrira tijelo, jer je za seksualno uzbuđenje potrebna određena količina krvi koja dovodi kisik i jača osjetljivost genitalija. Cijeli ovaj proces povezan je s vlaženjem vagine i erekcijom penisa, a kako alkohol dehidrira, jasno je da veće količine rade probleme.

Uz više alkohola gotovo po pravilu ide manje erekcije, jer osim dehidracije alkohol potiče izlučivanje hormona angiotenzina koji je izravno povezan s erektilnom disfunkcijom. 

Kad se sve gore napisano zbroji, alkohol baš i nije neki izbor prije seksa, jer ženama treba više stimulacije da dožive orgazam, dok muškarci imaju problema s erekcijom i ejakulacijom, stoga, nakon druge čaše obavezno stanite.

07.12.2013. 23:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh