« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
ZANIMA VAS?

Kakav prvi dojam ostavljate?

Na temelju minimalne količine informacija donosimo brze odluke o tome sviđa li nam se osoba ili ne i oslanjamo se na prošla iskustva

Rukujete se i ... gotovo je!
Rukujete se i ... gotovo je! (Shutterstock)
Više o

upoznavanje

,

prvi dojam

,

zaključci

Stručnjaci kažu da je potrebno 10 sekundi od trenutka upoznavanja za stvaranje mišljenja o osobi koju smo tek upoznali. Zašto? Zato što odmah tražimo sheme ponašanja, stava ili izgleda koje možemo prepoznati i svrstavamo ljude u neke kategorije na temelju tih podataka iz prošlosti. 

Psiholozi kažu da nam je dovoljna jedna desetina sekunde da bismo odlučili vjerujemo li osobi ili ne. Naravno, naša procjena može biti potpuno kriva jer takva količina informacija nije dovoljna da bismo mogli donijeti pravedan sud o nekome.

Na temelju minimalne količine informacija donosimo brze odluke o tome sviđa li nam se osoba ili ne i oslanjamo se na prošla iskustva.

Evo što će ljudi "zaključiti" o vama nakon samo 10 sekundi:

Ekstrovert ili introvert - opušten način hodanja i mahanje rukama tumači se kao ekstrovertiranost dok je ukočenost i 'uštogljenost' znak introvertiranosti

Dominantnost - dobra vijest za ćelave muškarce. Oni na prvu djeluju snažnije i dominantnije od muškaraca koji imaju gustu kosu.

Financije - skeniranjem odjeće koju nosite zaključit će kakvo je vaše financijsko stanje.

Pamet - osobe koje gledaju ljude u oči dok s njima razgovaraju percipiraju se kao inteligentnije.

Promiskuitet - muškarce sa 'flertnim' pristupom žene će odmah 'obilježiti' kao promiskuitetne. S druge strane, muškarci će oskudno odjevenu ženu provokativnijeg nastupa staviti u istu kategoriju.

20.10.2016. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh