« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
ŠTO ĆE BITI SUTRA?

Kajin predviđa da će budućoj vladi ostati samo "himna, grb, zastava i dugovi"

"Hrvatska država je rasprodana, prezadužena, osiromašena, opljačkana i besperspektivna", smatra IDS-ovac

Damir Kajin, IDS
Damir Kajin, IDS (Srećko Niketić/CROPIX)
Više o

Damir Kajin

,

IDS

IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u Pazinu da će budućoj vlasti u Hrvatskoj i narodu ostati "himna, grb, zastava, nekoliko nacionalnih reprezentacija i dugovi", javlja Hina.

"Hrvatska država je rasprodana, prezadužena, osiromašena, opljačkana i besperspektivna. Pred nama je samo odricanje i patnja te, ako se tako nastavi - možda i repriza Tunisa", istaknuo je Kajin, dodajući da je državu "do dna dovela upravo sadašnja ekipa na vlasti". Po njegovim riječima, dno još nije dotaknuto, ali to će se uskoro dogoditi, a poslije će nam, kako je rekao, "trebati sedam godina odricanja da se oporavimo". Takav scenarij Kajin vidi kao rezultat ustupanja svega monopolistima i strancima, a civilizacijskom tragedijom nazvao je ideje premijerkina savjetnika Borislava Škegre o privatizaciji državne imovine, od HEP-a preko Hrvatskih voda do Hrvatskih šuma i HAC-a. Istaknuo je kako vladin plan investicija nije moguće ostvariti iako je u proračunskim i izvanproračunskim fondovima osigurano pet i pol milijarda kuna.

"No, sigurno je jedno, a to je da su ti projekti u funkciji polaganja kamena temeljca za izbore 2011. godine", istaknuo je Kajin. S obzirom na izjave predsjednice vlade Jadranke Kosor da HEP neće privatizirati, Kajin vjeruje da Hrvatsku čeka privatizacija šuma i voda, i to putem "građanskog dioničarstva", kao što je Sanaderov HDZ učinio uoči izbora 2007. s Inom i HT-om. "Vjerujem da će HDZ-u, osim ovladavanja HRT-om, glavna poluga za izbore biti 'građansko dioničarstvo' jer sve je ostalo izmaklo kontroli, od nezaposlenosti, nelikvidnosti, od samih investicija", zaključio je IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin. On je vladinu prezentaciju desetak investicijskih projekata, čija bi realizacija trebala početi idućih mjeseci, ocijenio pozitivnom "samo zato što će se direktori u javnom sektoru, prestrašeni kaznenom presijom, upustiti u te davno dogovorene investicije".

21.01.2011. 18:11:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh