« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
obavjesni razgovor

Kajin na razgovoru u policiji

Pod sumnjom širenja lažnih i uznemirujućih glasina

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Milivoj Keber/CROPIX)
Više o

Arena Zagreb

,

Damir Kajin

,

Thompson u Puli

,

Damir Kajin u policiji

,

lažno širenje glasina

,

IDS

Saborski zastupnik Damir Kajin ovih je dana bio na obavijesnom razgovoru u policiji, a razgovor je obavljen na temelju zahtjeva pazinskog Općinskog državnog odvjetništva, potvrdila je danas na konferenciji za novinare glasnogovornica istarske Policijske uprave Nataša Rogić, dodavši da je o rezultatima razgovora izviješćeno Odvjetništvo.

Tijekom razgovora utvrđivalo se je li Kajin počinio kažnjivo djelo širenja lažnih i uznemirujućih glasina, a izvješće o rezultatima dostavljeni su Općinskom državnom odvjetništvu koji će utvrditi ima li osnove za daljnji postupak.

Naime, IDS-ov saborski zastupnik je na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru, komentirajući postavljanje eksplozivne naprave u pazinskom Boćarskom domu, gdje bi pjevač Marko Perković Thompson u subotu i nedjelju trebao održati koncert, kazao kako je cilj toga napada destabilizacija Istre te da je bio naručen i unaprijed najavljen.

U tom kontekstu spomenuo je telefonsku prijetnju o dizanju Arene u zrak, a samo nekoliko sati nakon eksplozije u Boćarskom domu u izjavi za novinare ustvrdio je da je počinitelj Thompsonov obožavatelj.

Glasnogovornica PU-a Nataša Rogić novinare je izvijestila kako je policija do danas zaprimila prijavu za održavanje Thompsonova koncerta u Boćarskom domu za subotu 20. i nedjelju 21. prosinca, a prijavu za mogući treći koncert, koji bi se trebao održati u ponedjeljak, 22. prosinca, policija još nije zaprimila. Po njezinim riječima u tijeku dana nadzor dvorane obavit će inspektori zaštite od požara. (hina/metro-portal)

15.12.2008. 14:24:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh