Metro-portal.hr

objavljeno 15.12.2008. 14:24:22
obavjesni razgovor

Kajin na razgovoru u policiji

Pod sumnjom širenja lažnih i uznemirujućih glasina

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Milivoj Keber/CROPIX)

Saborski zastupnik Damir Kajin ovih je dana bio na obavijesnom razgovoru u policiji, a razgovor je obavljen na temelju zahtjeva pazinskog Općinskog državnog odvjetništva, potvrdila je danas na konferenciji za novinare glasnogovornica istarske Policijske uprave Nataša Rogić, dodavši da je o rezultatima razgovora izviješćeno Odvjetništvo.

Tijekom razgovora utvrđivalo se je li Kajin počinio kažnjivo djelo širenja lažnih i uznemirujućih glasina, a izvješće o rezultatima dostavljeni su Općinskom državnom odvjetništvu koji će utvrditi ima li osnove za daljnji postupak.

Naime, IDS-ov saborski zastupnik je na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru, komentirajući postavljanje eksplozivne naprave u pazinskom Boćarskom domu, gdje bi pjevač Marko Perković Thompson u subotu i nedjelju trebao održati koncert, kazao kako je cilj toga napada destabilizacija Istre te da je bio naručen i unaprijed najavljen.

U tom kontekstu spomenuo je telefonsku prijetnju o dizanju Arene u zrak, a samo nekoliko sati nakon eksplozije u Boćarskom domu u izjavi za novinare ustvrdio je da je počinitelj Thompsonov obožavatelj.

Glasnogovornica PU-a Nataša Rogić novinare je izvijestila kako je policija do danas zaprimila prijavu za održavanje Thompsonova koncerta u Boćarskom domu za subotu 20. i nedjelju 21. prosinca, a prijavu za mogući treći koncert, koji bi se trebao održati u ponedjeljak, 22. prosinca, policija još nije zaprimila. Po njezinim riječima u tijeku dana nadzor dvorane obavit će inspektori zaštite od požara. (hina/metro-portal)

15.12.2008. 14:24:22
http://metro-portal.hr/kajin-na-razgovoru-u-policiji/13659/