« Život
objavljeno prije 5 godina i 4 mjeseca
O, DA!

Kada je vrijeme za novu vezu?

Iako ne postoji magična brojka koja određuje koliko vremena treba proteći da biste u svoj život pustili novu osobu, radije razmišljajte u mjesecima, nego u danima

Ne baš tako...
Ne baš tako... (Arhiva)
Više o

nova veza

,

dugotrajna veza

Mislite da će vam novi partner ili partnerica iscijeliti slomljeno srce? Možda, ali ipak je najgore što možemo učinit nakon prekida - uskočiti u novu ljubavnu vezu, upozoravaju psiholozi. 

Veza u kojoj ste bili i koja je završila zaslužuje vrijeme tugovanja pa čak ako ste vi ona strana koja je odlučila prekinuti odnos jer se treba suočiti s propalim snovima i planovima. 

Iako ne postoji magična brojka koja određuje koliko vremena treba proteći da biste u svoj život pustili novu osobu, radije razmišljajte u mjesecima, nego u danima. Ne žurite. 

Neki psiholozi sasvjetuju da bi za svaku godinu veze trebali mjesec dana biti sami,odnosno ako ste u vezi bili šest godina, najmanje biste šest mjeseci trebali samovati. 

Kroz to vrijeme razgovarajte s osobom od povjerenja, budite sami sa sobom, promišljajte, vodite dnevnik, idite psihoterapeutu koji će vam pomoći da iz teškog razdoblja izađete jači, mudriji i emocionalno inteligentniji.

06.12.2018. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh