« Seks
objavljeno prije 7 godina i 2 mjeseca
STVARNO?

Kada je seks bez zaštite dobar?

Rezultati istraživanja su neumoljivi - djevojke koje nisu prakticirale seks s kondomom imaju znatno manje simptoma depresije u odnosu na one koje uvijek ili ponekad koriste kondome.

Treba li vam kondom?
Treba li vam kondom? (Arhiva)
Više o

zaštita

,

seks

,

seks bez zaštite

Seks bez zaštite jedna je od stvari na koju će vas svi upozoriti, i za to će imati cijelu gomilu sjajnih rahloga - od seksualno prenosivih bolesti do kontrole začeća koju treba provoditi da se ne bi našli u nebranom grožđu.

Ipak, izgleda da kondom možda i nije najbolji izbor, kako je pokazalo zajedničko istraživanje Sveučilišta u New Yorku i Liverpoolu.

Kako je pokazalo istraživanje, muška sperma se pokazala kao blagotvorna za neke probleme koje muče žene, pa je stoga seks bez kondoma preporučljiv, uz naravno druge oblike zaštite.

U istraživanju se pokazalo da djevojke koje nisu prakticirale seks s kondomom imaju znatno manje simptoma depresije u odnosu na one koje uvijek ili ponekad koriste kondome. 

Tako se ustanovilo da sperma sadrži oksitocin koji diže raspoloženje, kortizol utječe na osjećaje a melatonin na dobar san i ujedno je snažan antidepresiv. Ukratko, sperma može žene izvući iz depresije, a na vama je da smislite kako ćete to izvesti.

Zanimljivo, izuzetno promiskuitetne žene koje su prakticirale seks s kondomom bile su također depresivnije od manje aktivnih žena koje vole seks bez kondoma, tako da je očito stvar u izravnom kontaktu sa spermom.

11.03.2017. 21:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh