« Život
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
POMOĆ ŽIVOTINJAMA

Kada ćemo postati ljudi kakvima se prikazujemo?

Svi zaslužuju šansu pa tako i ovo četvero siročića koji su kad su bili zdravi bili dobro, a kada je došlo do problema su ostavljena kao krpene lutke usred smeća

Životinje trebaju pomoć, odazovite se
Životinje trebaju pomoć, odazovite se (Udruga Indigo)
Više o

pomoć životinjama

Lava, Puma, Smiley i Melkior su 4 zapostavljene, zanemarene, zlostavljanje I napuštene životinjice. Nalaze se pod skrbi Udruge za dobrobit i zaštitu životinja Indigo i trebaju vašu pomoć da ozdrave..

Da vas upoznamo..

Smiley je micek pronađen na cesti. Neuhranjen, pun rana, deformiranog uheka i loše ravnoteže.

Smiley je odveden u Veternarsku bolnicu Hospivet gdje se drage doktorice trude da micek što prije dođe k sebi. Micek je FIV (mačja sida) pozitivan, ima tešku upalu uha, imao je apsces ispod nogice koji je saniran, od zubiju ima samo dva očnjaka i krnjicu od kutnjaka. Uz sve ovo Smiley ima I problema sa ravnotežom. Kada bude dovoljno jak biti će kastriran i ada se da će pronaći dobar i topli dom. Smiley se unatoč svim problemima jako jako voli maziti.

Nakon Smileya, pronašli smo Melkiora, još jedan jadan micek s ceste - naravno - ne kastriran. Melkior je prepun parazita šugaraca. Tijelo mu je puno rana. Micek je trenutno također na liječenju u HospiVetu gdje se polako oporavlja, no oporavak Melkiora će biti dug i težak.. Nakon što se oporavi od šuge bit će kastriran. Melkior je kao I Smiley... jako mazan i umiljat, unatoč tome što je sav izranjavan, on i dalje želi kontakt s ljudima.

Puma - mala maltezerica ostavljena u Gajnicama, napuštena od nekog nečovjeka. Malena ima oko 7-8 godina, tešku upalu uha, cherry eye koji nikada nije tretiran te si je Puma izgrebala rožnicu. Osim toga, Pumica ima u mjehuru kamen veličine oraha što joj jako otežava uriniranje i defekaciju. Crijeva su joj puna izmeta jer malena od boli ne želi obaviti ništa. Posljedica trpljenja takve boli je djelomična inkontinencija. Zubići su joj u užasnom stanju. Noktići nikada rezani.. Puma mora ići na tri operacije i biti sterilizirana. Ona je hrabra i vjerujte, čak i ona vjeruje ljudima i želi se maziti.

Lava - mala američka stafordica stara svega 3mj. Što reći o maloj slatkoj Lavi.. Nju su kupili da bi se djeca imala s čime igrati, no eto nisu baš dobro djeci opisali kako se igrati sa psom. Lava ima frakturu zdjelice.  Ostavili su je 14 dana u mračnoj štali dok se sirota borila za život i vukla zadnje nogice. Lava trenutno hoda prilično nespretno sa prijelomom koji nije zarastao. Mala Lava je veselo malo slatko čudo koje će vjerovatno trebati operaciju. 

Dragi prijatelji životinja, Smiley, Melkior, Puma I Lava nisu zaslužili ovo stanje, nisu odabrali biti bolesni.. sve ovo je čin (ne)čovjeka.  Svi zaslužuju šansu pa tako i ovo četvero siročića koji su kad su bili zdravi bili dobro, a kada je došlo do problema su ostavljena kao krpene lutke posred smeća.

Ukoliko možete pomoći u pokrivanju troškova za ova divna stvorenja , javite se Udruzi Indigo ili uplatite direktno na njihov račun
IBAN : HR1123600001102382959
SWIFT : ZABAHR2X
Zagrebačka banka

U naznaku stavite ime životinjice kojoj želite pomoći.

Hvala vam u ime svih njušaka. 

29.04.2014. 17:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh