« Život
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
UPS!

Kada brak postaje - prava stvar?

Razlog uzlaznoj putanji bračne sreće leži u činjenici što partneri nakon toliko zajedničkih godina pronalaze dublje razine privrženosti što vodi većem uživanju u društvu svoje bolje polovice

Za pravu sreću treba strpljenja
Za pravu sreću treba strpljenja (Dreamstime)
Više o

sreća

,

brak

Brak zapravo nije najsretniji na početku, ma koliko se to vama činilo istinitim - američki znanstvenici tvrde da treba proći jedno dvadeset godina da stvari sjednu na svoje mjesto...

U istraživanju su analizirali podatke preko 2000 osoba koje su u braku te su zaključili kako zadovoljstvo bračnih partnera prvih 20 godina opada, a nakon toga se stabilizira i počinje rasti.

"Iako je razvod danas vrlo čest, ipak polovica brakova traje zauvijek. Dugoročna prognoza za takve brakove je optimistična jer razina sreće i zadovoljstva postaje sve viša, a nezadovoljstva opada", kaže jedan od voditelja studije sa Sveučilišta Pennsylvania Paul Amato.

"Ljudi žele stabilnu i zadovoljavajuću monogamnu vezu. Ako prežive  sve izazove koje zajednički život nosi, to mogu i dobiti", kaže sir Paul Coleridge iz Fundacije za  brak.

Razlog ovoj uzlaznoj putanji bračne sreće leži u činjenici što partneri nakon toliko zajedničkih godina pronalaze dublje razine privrženosti što vodi većem uživanju u društvu svoje bolje polovice. 

Po svemu sudeći, tajna uspješnog braka je biti strpljiv sa svojim životnim partnerom... jer će se to na kraju višestruko isplatiti. 

03.07.2018. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh