« Seks
objavljeno prije 9 godina
EHH ...

Kad žene ni ne pomišljaju na seks

Preseljenje, završetak školovanja, promjena posla i slične stvari jednostavno toliko okupiraju ženski um da im seks nije ni na kraj pameti - no ima toga još

Pa što je sad?
Pa što je sad? (Shutterstock)
Više o

žene

,

seks

,

libido

,

volja za seksom

Seks nije jednak ženama i muškarcima, jer ženama treba priprema i atmosfera u većini slučajeva, dok je muškarcima obično dovoljno samo spomenuti mogućnost i oni su spremni za seks.

>> Što ubija ženski libido >>

Da vidimo što to žene može odbiti od seksa. Za početak, velike životne promjene ženama su traumatičnije nego muškarcima, pa tako preseljenje, završetak školovanja, promjena posla i slične stvari jednostavno toliko okupiraju ženski um da im seks nije ni na kraj pameti.

Naravno, trudnoća uvelike smanjuje libido i nije čudo da žene u blaženom stanju nisu baš lude za seksom, no ništa manje utjecaja nema ni menstrualni ciklus - prije ovulacije želja je izuzetno izražena, da bi par dana prije menstruacije pala na minimum.

>> Prirodni afrodizijaci za ženski libido >>

Vrlo je slična situacija i pred menopauzom, jer u jednom periodu prije menopauze libido je na vrhuncu, da bi nakon toga naglim padom razina estrogena i testosterona gotovo potpuno nestala bilo kakva želja za seksom.

Odmah nakon poroda ili tijekom dojenja hormoni se mijenjaju, pada razina estrogena pa je žena zainteresirana samo za zbližavanje s djetetom, a seks joj je zadnja stvar u životu. Kad se tome pribroji umor, promjene težine, stres, briga za bebu ... jasno je da libida gotovo i nema.

>> 4 načina da pojačate svoj libido >>

Oralna kontracepcija može sniziti razinu androgenih hormona, a među njima i testosterona, pa neće biti čudno ako se ženama, paradoksalno, libido jako smanji zbog toga što žele siguran seks. No, to se ipak najlakše rješava - kondomima. 

I da, posao je još jedan od faktora koji ubijaju libido - stres, gužva, panika, rokovi utječu na ženske emocije koje su ključne za seksualnu želju. 

>> Žene, probudite libido na nekoliko jednostavnih načina >>

Sve u svemu, čudo jedno da uopće ima seksa ...

26.04.2015. 23:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh