« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
mesić:

Kad završi istraga Podravke neću se rumenjeti

Predsjednik je po Polančecu udario svojim starim oružjem - "duhovitom" političkom nekoreknošću

(Vjekoslav Skledar/CROPIX)
Više o

Stjepan Mesić

,

Damir Polančec

,

Podravka

,

mesić polančec

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić negirao je danas da je na njegov pritisak vodstvo Podravke dodijelilo kredit vlasniku splitskog SMS-a, te rekao da se on neće rumenjeti nakon što se završi istraga u koprivničkoj Podravci.

"Ja se sigurno neću rumenjeti nakon istrage u Podravci, a tko će se rumenjeti vidjet ćemo", izjavio je Mesić HTV-u upitan za komentar optužbe bivšeg potpredsjednika Vlade Damir Polančeca da je izvršio pritisak na vodstvo Podravke radi dodjele dodatnog kredita vlasniku splitskog SMS-a Srđanu Mladiniću.

Mesić je tako ponovno krenuo niskim udarcima po protivnicima koristeći se političkom nekoreknošću kao jednim od svojih oružja. Sjetimo se samo kako se nimalo gentlemanski rugao Borislavu Škegri i Jadranki Kosor.

Mesić je ponovio kako je on od Mladinića, koji je došao kod njega s molbom da mu pomogne oko dobivanja kredita, doznao da je SMS već dobio jedan kredit od Podravke, odnosno da je o kreditu doznao post festum.

Predsjednik je podržavao orijentaciju SMS-a kao tvrtke koja je orijentirana proizvodnji za izvoz, što podržava i dalje, ali nije znao da se ta tvrtka preinvestirala, doznaje se iz Ureda predsjednika.

Polančec je na današnjoj konferenciji za novinare, na kojoj je objavio da je dao ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade, Mesića upleo i u slučaj sumnjive prodaje bivšeg Podravkina odmarališta u Pirovcu iz 2003. godine.

Tada je, rekao je Polančec jedan član Uprave Podravke bez znanja ostatka Uprave dozvolio prodaju odmarališta prije isteka moratorija od pet godina tvrtki Omikron Commerce Željka Pavlina koji je u rodu s Mesićem.

Iz Ureda se doznaje kako je Pavlina muž nećakinje Mesićeve maćehe, a Predsjednik negira povezanost s prodajom odmarališta.

Mesić nije ni u kakvim poslovnim odnosima s Pavlinom, a o prodaji odmarališta uopće nije znao, doznaje se iz Ureda. (hina/metro-portal)

30.10.2009. 15:09:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh