« Život
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
EH, DA ...

Kad nestaje strast u vezi

Na početku je svaka veza divna, fantastična, strastvena i puna elana ... no, kad leptirići zapravo nestaju iz trbuha?

Strast nestaje prilično brzo
Strast nestaje prilično brzo (Shutterstock)
Više o

ljubav

,

strast

,

veza

,

rutina

Kaže se da je rutina polagana smrt za svaku vezu, a jedna je britanska tvrtka poželjela saznati kad strast ispari iz veze i ostavi samo tu dosadnu rutinu. Rezultati su zapravo iznenađujući, jer sumnjamo da mislite da se to događa tako brzo.

Naime, čak petina od dvije tisuće ispitanika priznalo je da im je veza upala u rutinu, dok je deset posto njih izjavilo da se to dogodilo već tijekom prve godine veze.

S druge strane, nevjerojatnih tri četvrtine parova tvrdi da u njihovoj vezi više nema ni trunke strasti, a to se dogodilo nakon prosječno samo tri i pol godine veze. Većina se izgovara na svakodnevne obaveze i natrpan raspored, ali dosta njih je svjesno da partnera zapravo uzima zdravo za gotovo. 

Tako se polako počinju izbjegavati poljupci, romantični izlasci i seks, a i Valentinovo gubi smisao. 

Ipak, polovica ljudi tvrdi da bi bila sretnija kad bi partner bio malo aktivniji na planu romantike, organizacijom kakvog romantičnog vikenda ili slanjem takvih poruka tijekom radnog dana.

Kad se pogledaju ovi odgovori, ne čudi podatak da je tek jedan od četiri para zadovoljan svojom vezom.

Ne dozvolite da se isto dogodi i vama, imate još vremena do Valentinova organizirati nešto romantično i malo raspiriti ugaslu strast.  

12.02.2014. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh