« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci
ISPROBAJTE :)

K-pop dijeta

Korejski obroci temelje se na povrću što znači da unosimo velike količine vlakna

Navalite na korejsku hranu!
Navalite na korejsku hranu! (Arhiva)
Više o

dijeta

,

K-pop dijeta

,

korejska hrana

K-pop dijeta temelji se na cjelovitim namirnicama, a inspirirana je tradicionalnim korejskim jelima. Navodno čisti kožu, poboljšava cjelokupno zdravlje i pomaže u gubitku suvišnih kilograma. Kreirana je kako bi ljudi izgledali kao korejske pop zvijezde koje su obično vrlo vitke.

Korejski način prehrane bazira se na minimalno obrađenoj i prirodnoj hrani, a smanjuje se unos masne hrane i namirnica punih šećera. Trebalo bi izbaciti mliječne proizvode, a obroci bi trebali sadržavati povrće, rižu te malo mesa, ribe i morskih plodova.

U isto vrijeme ova dijeta naglašava važnost tjelovježbe koja je nezaobilazan dio gubitka kilograma.

Pravila K-pop dijete

Manje kalorija - korejska dijeta preporučuje manje porcije, a većinom se jedu juhe i velike količine povrća

Manje masti - nema ulja, začina i umaka, a restorane izbjegavajte

Redovito vježbanje - svakodnevno barem petnaestak minuta

Korejska dijeta doista može biti dobar odabir za gubljenje naslaga. Naime, korejski obroci temelje se na povrću što znači da unosimo velike količine vlakna. Upravo zbog toga manje osjećamo glad i nemamo naglu želju za nekim namirnicama.

Uz to, ovaj način prehrana zabranjuje beznačajne međuobroke, masnu hranu i šećer te sve ono što 'deblja' naš unos kalorija. Kalorije su glavna zvijezda ove dijete jer ih drastično smanjujemo i zbog manjih porcija. 

Budući da promovira unos voća i povrća, dvije skupine namirnica koje štite od kroničnih bolesti poput dijabetesa tipa 2 i srčanih bolesti, korejska dijeta je relativno zdravi način prehrane.

Prema njoj bi bilo dobro jesti 'kimchi' odnosno popularan korejski prilog koji je napravljen od fermentiranog kupusa ili drugog povrća. Kimchi spušta kolesterol, krvni šećer i snižava krvni tlak. 

Međutim, ova se dijeta previše fokusira na izgled i pretjerano naglašava da je cilj izgledati kao K-Pop zvijezda. Tako postoji povećani rizik od stvaranja poremećaja u prehrani i poremećene slike vlastitog tijela. 

Najbolje bi bilo preuzeti neke od smjernica i prilagoditi ih svom režimu prehrane. 

05.09.2019. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh