« Film
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
FZFF

Južnokorejski SF osvojio zagrebačku publiku

Južnokorejska znantstveno-fantastična drama 'Knjiga sudnjeg dana' dobila je u subotu navečer nagradu publike za najbolji film 3. Fantastic Zagreb Film Festivala

Dobili smo pobjednika festivala
Dobili smo pobjednika festivala (Arhiva)
Više o

najbolji film

,

Fantastic Zagreb Film Festival

,

Nagrada publike

Pobjednik je proglašen u zagrebačkom kinu Europa, uoči posljednje ovogodišnje festivalske projekcije - kultnog znanstveno-fantastičnog filma Richarda Fleischera iz 1973. 'Zeleno sunce' (Soylent Green).

Jedini žanrovski festival u regiji je u devet dana predstavio 40-ak najnovijih filmova fantastike iz europske, azijske i američke kinematografije, svjetske klasike i filmove nordijskih zemalja.

Treće izdanje festivala organizirano je u tri zagrebačka kina - na Ljetnoj pozornici kina Tuškanac, kinu Europa i Cinestaru Branimir centra, a od 4. srpnja pratilo ga je i prikazivanje Mini Fantastica u Zadru, Rijeci i Osijeku.

Zagrebački Fantastic bio je podijeljen u deset programskih sekcija te upotpunjen predavanjima i radionicama. Ove je godine prvi put dodijeljena nagrada publike za najbolji film Fantastica.

Filmovi su bili prikazani u sekcijama Panorama, Orient Express, Ponoćno ludilo, Američke noćne more i Vizije, te od ove godine uvedenim Nordijskim noćima, Posebnim projekcijama, Klasicima, Maratonu te regionalnom i međunarodnom Kratkom programu.

07.07.2013. 14:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh