« Film
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
RECENZIJA

Johnny Depp ponovno jaše i krevelji se

„Usamljeni osvetnik“, film težak četvrt milijarde dolara neće ponoviti uspjeh „Pirata s Kariba“

Johnny Depp možda neće moći izvući ovaj film
Johnny Depp možda neće moći izvući ovaj film (Arhiva)
Više o

Johnny Depp

,

recenzija filma

,

Usamljeni osvetnik

Kompletna kreativna ekipa zaslužna za „Pirate s Kariba" predvođena producentom Jerryjem Bruckheimerom, redateljem Gore Verbinskim i, naravno, glavnom zvijezdom Johnnyjem Deppom, u pauzi između četvrtog i petkog nastavka „Pirata", prebacila se na implementaciju istog koncepta na Divlji zapad.

Poslužila se starim i već zaboravljenim radijskim i TV serijalom „Usamljeni osvetnik" („Loner Ranger") o neobičnom partnerstvu rendžera s maskom Johna Reida i Indijanca Tonta koji se obračunavaju sa zlikavcima. No, budući da je Deppu namijenjena uloga Indijanca, Tonto je avansirao u glavnu, a rendžer u sporednu ulogu.

Zahvaljujući budžetu od četvrt milijarde dolara, film je pretvoren u kalkulantsku mašineriju bez duha, radosti i humora pa sve na kraju ovisi o Johnnyju Deppu koji ovaj put jednostavno nije imao inspiracije za nove štoseve. Za razliku od anarhoidnog i raskalašenog Jacka Sparrowa iz „Pirata", Tonto je tek prolupali Indijanac čiji humor proizlazi iz tikova, a ne duhovitih dosjetki. Njegov partner, Armie Hammer, potpuno je pak izgubljen u filmu.

Ovaj predug, preskup i predosadan film morat će zaraditi tri puta više od vesterna s najvećom zaradom ikad na američkom box office- „Plesu s vukovima" (184 milijuna dolara) - samo da bi vratio uloženo. Što drugim riječima znači, da su šanse za nastavak vrlo male.

Cijeli tekst možete pročitati na nemilosrdnigadovi.com

05.07.2013. 17:16:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh