« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
SVUGDJE ISTO

Južnokorejska vlada prijeti ukidanjem nogometne lige zbog namještanja utakmica

Klubovi, čiji su igrači proglašeni krivima za namještanje utakmica, upozoreni su da im prijeti izbacivanje iz korejskog domaćeg prvenstva

Korupcijski skandali potresaju južnokorejski nogomet
Korupcijski skandali potresaju južnokorejski nogomet (Shutterstock - ilustracija)
Više o

Južna Koreja

,

ukidanje

,

nogometna liga

Južnokorejska vlada je zaprijetila ukidanjem profesionalne nogometne lige nakon što gubi strpljenje oko skandala s namještanjem utakmica koji prijeti da postane još gori, javlja Hina.

Klubovi, čiji su igrači proglašeni krivima za namještanje utakmica, upozoreni su da im prijeti izbacivanje iz korejskog domaćeg prvenstva, javljaju u četvrtak lokalni mediji. "Ako igrači K-League budu uhvaćeni u pokušaju namještanja utakmica nakon srpnja njihovim ekipama prijeti izbacivanje iz Lige", izjavio je zamjenik ministra kulture, sporta i turizma Park Sun-kyoo.

"Također razmatramo mogućnost zatvaranja K-League u najgorem slučaju", dodao je. Upletenost u skandal oko namještanja utakmica zadnji je priznao reprezentativac Choi Sung-kuk, dok je prvi bio vratar izabrane nacionalne vrste čiji identitet nije otkriven. Ovo je najveći skandal koji potresa K League od njenog uspostavljanja 1989. godine.

30.06.2011. 15:18:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh