« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
ZEMLJA POD UZBUNOM

Južna Koreja očekuje nove napade sa sjevera

Obavještajna služba je još u kolovozu zaprimila informacije da Sjeverna Koreja planira napad na pet južnokorejskih otoka u blizini sporne pomorske granice u Žutom moru

Južna Koreja očekuje nove napada sa sjevera
Južna Koreja očekuje nove napada sa sjevera (Getty Images)
Više o

Južna Koreja

,

Sjeverna Koreja

,

napad

,

Žuto more

Južnokorejska obavještajna služba očekuje nove napade Sjeverne Koreje, kazao je u srijedu parlamentarnim zastupnicima visoki dužnosnik iz obavještajnih struktura. Won Sei Hoon, šef južnokorejske Nacionalne obavještajne službe, rekao je parlamentarnom odboru da je vjerojatnost daljnjih napada komunističkog susjeda vrlo velika, prenosi njegove riječi novinska agencija Yonhap.

Prema njegovom riječima, obavještajna služba je još u kolovozu zaprimila informacije da Sjeverna Koreja planira napad na pet južnokorejskih otoka u blizini sporne pomorske granice u Žutom moru. Nisu, međutim, očekivali da će žrtavama sjevernokorejskog topničkog djelovanja postati civili, dodao je. Ratne mornarice SAD-a i Južne Koreje završile su u srijedu zajedničku četverodnevnu vojnu vježbu u vodama zapadne obale korejskog poluotoka. (hina/metro-portal)

01.12.2010. 19:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh