« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 14 godina
POČELO JE

Južna Afrika i Meksiko podijelili bodove na otvaranju SP-a

Poveli su domaćini golom Siphiwea Tshabalale u 55. minuti, a izjednačio je Rafael Marquez u 79. minuti

JAR Meksiko SP
JAR Meksiko SP (Getty Images)
Više o

Svjetsko nogometno prvenstvo

,

SP Južnoafrička Republika

,

SP Južna Afrika

,

sp nogomet 2010

,

coach

,

singularnost

,

24. veljače

U prvoj utakmici 19. Svjetskog nogometnog prvenstva domaćin Južnoafrička Republika i Meksiko su u Johannesburgu igrali 1-1 (0-0). Poveli su domaći golom Siphiwea Tshabalale u 55. minuti, a izjednačio je Rafael Marquez u 79. minuti.

Prvo poluvrijeme u potpunosti je pripalo Meksikancima koji su stvorili nekoliko izglednih situacija za postizanje pogodaka, ali što zbog nepreciznosti meksičkih napadača, a što zbog odličnih reakcija domaćeg vratara Khunea na odmor se otišlo bez pogodaka.

U drugom dijelu Meksikanci su i dalje više kontrolirali loptu, ali nisu bili toliko opasni po suparnička vrata, dok su domaći sve češće prijetili iz brzih protunapada. Upravo su iz jedne takve akcije i poveli, jedan jalov napad Meksika je prekinut na 30-ak metara od gola domaćih, lopta je brzo prenesena na suprotnu stranu igrališta gdje je Siphiwe Tshabalala odlično primio loptu, a potom i fantastičnim udarcem sa 15-ak metara iskosa s lijeve strane pogodio sam supratni gornji kut meksičkog gola za vodstvo JAR-a.

U 70. minuti domaći su mogli udvostručiti svoje vodstvo, ali je udarac Modisea iz izgledne pozicije, iako ga je Rodriguez ometao, meksički vratar Perez uspio obraniti.

Meksiko je do izjednačenja stigao u 79. minuti kada je kapetan JAR-a Mokoena loše procijenio centaršut Juareza, lopta ga je preletjela, a na drugoj stativi se sam našao Rafael Marquez koji je hladnokrvno iskoristio ukazanu mu priliku.

U samoj završnici JAR je mogla do sva tri boda, ali udarac Mphele iz sjajne pozicije sa sedam-osam metara od gola u 89. minuti zaustavila je vratnica.

U drugoj utakmici skupine A večeras igraju Francuska i Urugvaj.

JAR - MEKSIKO 1-1 (0-0)

Strijelci: 1-0 Tshabalala (55), 1-1 Marquez (79).

Sudac: Irmatov (Uzb).

Gledatelja: 84.000

JAR: Khune - Gaxa, Thwala (Masilela, 46), Khumalo, Mokoena - Letsholonyane, Dikgacoi, Pienaar (Parker, 83), Modise, Tshabalala - Mphela

MEKSIKO: Perez - Juarez, Marquez, Rodriguez, Salcido - Torrado, Aguilar (Guardado, 56), Osorio - Dos Santos, Franco (Hernandez, 73), Vela (Blanco, 69)

(hina/metro-portal)
11.06.2010. 19:02:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh