« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 14 godina
BEZ POGODAKA

Francuska i Urugvaj odigrali nerješeno

U susretu prvog kola A skupine Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoj Africi reprezentacije Francuske i Urugvaja odigrale su bez pogodaka

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Francuska

,

Svjetsko nogometno prvenstvo 2010.

,

Urugvaj

Francuzi su od 80. minute imali igrača više nakon što je isključen Nicolac Lodeiro no nisu iskoristili igračku prednost.

Bio je to sudar bivših svjetskih prvaka, Urugvajci su slavili 1930. i 1950. godine, a Francuzi 1998. godine. Međutim, vidjeli smo loš i ne previše zanimljiv nogomet. Aktualni svjetski doprvaci Francuzi su dominirali, no bez pravog pritiska na suparnička vrata, dok je Urugvaj čvrsto zatvorio prilaze vratima i priliku tražio iz kontri.

Prvu priliku na utakmici imali su Francuzi u sedmoj minuti. Ribery je sjajno probio stranu, ubacio u kazneni prostor, no Govou je loše reagirao i mlakim udarcem promašio gol. Pet minuta kasnije urugvajskim vratima zaprijetio je Anelka, no njegov udarac glavom također je bio neprecizan. Prvi pravi pokušaj Urugvaj je imao u 16. minuti kada je Forlan s ruba kaznenog prostora odlično pucao, no Lloris je sjajno obranio. Bio je to ujedno i jedini urugvajski udarac u okvir francuskog gola. Anelka je zaprijetio i u 43. minuti, no i ovoga puta je pucao daleko pored gola.

U nastavku utakmice vidjeli smo još manje igre, ali i više nervoze i prekršaja. Francuski izbornik Raymond Domenech pokušao je probuditi svoj sastav uvođenjem Henryja, Maloude i Gignaca, no nije pomoglo. Francuzi su u posljednjih deset minuta imali i igrača više nakon što je Nicolac Lodeiro dobio crveni karton u 80. minuti. Veznjak Ajaxa prikupio je dva žuta kartona u svega dvadeset minuta provedenih na terenu. Najbolju priliku u nastavku imali su Urugvajci, no Forlan je u 73. minuti pucao pored gola.

U susretima drugog kola sastaju se Južna Afrika i Urugvaj (16.6), te Francuska i Meksiko (17.6.) (hina/metro-portal)

URUGVAJ - FRANCUSKA 0:0

CAPE TOWN. Stadion Green Point; Sudac: Yuichi Nishimura (Japan)

Strijelci: -

Žuti kartoni: Victorino, Lodeiro / Evra, Ribery, Toulalan

Crveni kartoni: Lodeiro (80)

URUGVAJ: Muslera - Lugano, Godin, Victorino - Pereira, Perez (od 87. Eguren), Arevalo, Gonzalez (od 63. Lodeiro) - Pereira, Luis Suarez (od 74. Abreu), Forlan

FRANCUSKA: Lloris - Sagna, Abidal, Gallas, Evra - Gourcuff (od 75. Malouda), Toulalan, Diaby - Govou (od 85. Gignac), Anelka (od 72. Henry), Ribery.

11.06.2010. 23:32:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh