« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina
s mostova na avione

Jure Radić gradi aerodrom u Ukrajini

Hrvatski građevinski div IGH dobio je posao projektiranja aerodroma u Donjecku

(Elvir Tabaković/CROPIX )
Više o

Pleso

,

IGH

,

Jure Radić

,

Branko Kincl

,

Velimir Neidhardt

,

zračna luka u Donjecku

,

Euro 2012.

Ukrajinci za potrebe Eura 2012. grade novi aerodrom u gradu Donjecku. Oduševio ih je još uvijek neostvaren IGH-ov projekt novoga zagrebačkog Plesa pa su odlučili angažirati Radića i njegov tim.

Projekt zagrebačkog aerodroma ocijenili su i Uefini stručnjaci jer se Uefa brine i o ostaloj infrastrukturi, ne samo o stadionima. Jure Radić kaže da su zagrebačkom projektu zračne luke dali najviše ocjene.

Isti tim koji je radio projekt zagrebačkog aerodroma, akademici Branko Kincl i Velimir Neidhardt te sam direktor IGH, Jure Radić, zaduženi su i za novu zračnu luku u ukrajinskom Donjecku.

Do kraja rujna moraju biti gotovi nacrti temelja aerodromske zgrade koja će tijekom godine moći primiti šest milijuna putnika, što su i veći kapaciteti nego što im je sada potrebno.

Aerodrom će nositi ime slavnog skladatelja Sergeja Prokofjeva a gradit će se u dvije faze kako bi u funkciji bio i stari dio aerodroma dok se gradi novi.

Ukrajincima koji su odlučivali o tome tko će im projektirati novi aerodrom bilo je važno samo to želi li i može li hrvatski IGH projektirati aerodrom kakav se njima sviđa a za cijenu nisu ni pitali. IGH je vrlo brzo ponudio ozbiljne varijante projekta ali i sigurno će poštovati rokove izgradnje.

IGH-ovi stručnjaci vodit će gradnju zračne luke a na poslovima će biti angažirana ukrajinska građevinska operativa.

30.08.2009. 20:56:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh