« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
UTAJA POREZA

Julija Timošenko uskoro ponovno na sudu

Julija Timošenko, bivša ukrajinska premijerka koja već služi 7-godišnju zatvorsku kaznu, naći će se uskoro ponovno na sudu i to zbog izbjegavanja plaćanja poreeza

Fotografija vijesti
Više o

Ukrajina

,

suđenje

,

Julija Timošenko

,

utaja poreza

Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko, koja služi zatvorsku kaznu za zloporabu vlasti izrečenu u postupku koji su zapadne zemlje kritizirale kao politički motiviran, uskoro će ponovno izaći pred sud zbog optužbi za izbjegavanje poreza, rekli su u srijedu državni tužitelji, javlja Hina.

Timošenko, najžešća protivnica predsjednika Viktora Janukoviča, prošlog je listopada osuđena na sedam godina zatvora zbog prekoračenja ovlasti pri sklapanju sporazuma o plinu s Rusijom 2009.

Ona niječe da je prekršila zakon a Europska unija je rekla da njen slučaj smatra primjerom selektivne pravde i zatražila njeno oslobađanje. Ukrajinsko pravosuđe, međutim, ide dalje i iznosi nove optužnice protiv bivše premijerke.

Novi slučaj, u kojem se Timošenko optužuje za izbjegavanje poreza i druge prekršaje dok je bila na čelu privatne energetske kompanije devedesetih godina, sudu će biti proslijeđen u roku od pet dana, rekao je u srijedu ured glavnog tužitelja.

28.03.2012. 19:57:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh