« Glazba
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Julian Rachlin svirao u Zagrebu

Slavni violinist i slavni filmski glumac Roger Moore u Dubrovniku u rujnu
Slavni violinist i slavni filmski glumac Roger Moore u Dubrovniku u rujnu (Branimir Kvartuc/Cropix)
Više o

Julian Rachlin

,

Julian Rachlin u Zagrebu

Glasoviti violinist Julian Rachlin nastupio je jučer u Dvorani Lisinski u Zagrebu sa Zagrebačkom filharmonijom pod ravnanjem Georgea Pehlivaniana, šefa dirigenta Slovenske filharmonije.

Na rasporedu koncerta bila je Suita broj 1 iz baleta Spartak, Arama Hačaturjana, Koncert za violinu i orkestar u D-duru op. 77 J. Brahmsa, te u drugom dijelu 2. simfonija u C-duru, op. 61 R. Schumanna.

U publici u prepunoj dvorani Lisinski bili su večeras i premijer Ivo Sanader sa suprugom te ministar kulture Božo Biškupić sa suprugom.

Julijan Rachlin rođen je u Litvi 1974., a emigrirao je 1978. s roditeljima glazbenicima u Austriju gdje je studirao na Bečkom konzervatoriju na kojemu i predaje od 1999. Redoviti je gost svjetskih glazbenih pozornica. U bogatoj karijeri nastupio je i nastupa uz najbolje dirigente i uz vodeće svjetske orkestre. Julian Rachlin od 2000. u Dubrovniku vodi vlastiti vrlo zapaženi festival "Julian Rachlin & prijatelji".

Premijer Sanader je izrazio zadovoljstvo večerašnjim koncertom i dodao da je Rachlin pokretanjem festivala u Dubrovniku obogatio hrvatski glazbeni život.

Koncert je održan u sklopu Bijele oktave Zagrebačke filharmonije. (hina/metro-portal)

11.10.2008. 10:52:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh