« Spektakli
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
GOSTI JOŠ TAJNI

Julian Assange dobiva svoju televizijsku emisiju

Russia Today (RT) objavila je priopćenje o tome kako popis gostiju neće unaprijed obznaniti, ali i da će prvi intervju biti kontroverzan

Fotografija vijesti
Više o

Russia Today

,

WikiLeaks

,

Julian Assange

Televizija na engleskom jeziku koju financira ruska vlada, Russia Today, objavila je kako će od sljedećeg tjedna na njenom programu početi nova televizijska emisija kojoj će voditelj biti utemeljitelj Wikileaksa Julain Assange, prenosi Hina.

Assange je u Englekoj u kućnom pritvoru i bori se protiv izručenja Švedskoj u kojoj ga traže radi ispitivanja zbog navodnog seksualnog nasilja. U Engleskoj je snimio i svoj talk-show The World Tomorrow.

Russia Today (RT) objavila je priopćenje o tome kako popis gostiju neće unaprijed obznaniti, ali i da će prvi intervju biti kontroverzan. "Ne želimo smanjiti napetost otkrivanjem imena prvoga gosta", rekla je glavna urednica RT-a Margarita Simonjan. "Nimalo ne sumnjam da će baš taj gost i taj intervju dovesti do zahtjeva za naše gašenje, osobito od nekih jastreba s malo poštovanja slobode govora", dodala je.

Australac Assange priopćio je da će razgovarati s ljudima "koji inače ne bi dobili priliku da govore na televiziji. Treba reći da većinu onoga što su meni rekli oni ne bi mogli reći na najvećim televizijskim mrežama".

Kritičari televiziju RT smatraju velikim pokušajem Kremlja da popravi imidž. Mogućnost gledanja RT-a ima oko 430 milijuna ljudi, a postoji i online stream. Assangeova emisija emitirat će se istovremeno iz Moskve i Washingtona, na engleskom, arapskom i španjolskom.

14.04.2012. 16:15:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh