Juha od krastavaca - savršeno jelo za vruće dane
Ljetne juhe obično se zanemaruju, no s obzirom na jako znojenje i, posljedično, gubljenje prilične količine minerala, dobro ih je napraviti i uživati u njihovom osvježavajućem okusu i koristima za organizam.
Za danas predlažemo juhu od krastavaca - ma koliko to vama možda čudno zvučalo.
Recept za juhu od krastavaca
Sastojci
800 g krastavaca
500 ml vode
400 ml jogurta
povrtni temeljac - 1 dl ili kocka
2 žlice narezanog mladog luka (ili vlasca)
2 češnja češnjaka
žličica nasjeckanih listova korijandera ili peršina
Priprema
Zavrijte vodu i dodajte pola temeljca (ili kocke) i pustite minutu, dvije, a za to vrijeme u sjeckalicu stavite oguljene i nasjeckane krastavce, jogurt i češnjak, pa sjeckajte dok ne dobijete jednoličnu tekućinu.
Umiješajte u vodu i temeljac, pustite da provrije i dodajte narezani luk i korijander. Ostavite da se ohladi i poslužite.
Novi komentar