« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca

Jugo paraliziralo Šibenik

Zbog juga porušena stabla i zastao promet prema otocima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Marija Mihić/CROPIX)
Više o

orkansko jugo

,

jugo šibenik

,

nevrijeme Šibenik

Zbog jakog juga većina brodskih linija prema šibenskim otocima nije danas plovila prema predviđenom plovidbenom redu, vatrogasci su nekoliko puta intervenirali zbog oborenih stabala, a povremeno dolazi i do poteškoća u opskrbi električnom energijom.

Kako se doznaje kod dežurnog prometnika u Lučkoj kapetaniji, nema dojava o eventualnim brodskim havarijama. "Zbog juga i otežanog pristajanja došlo je do poremećaja u brodskom prometu.", rekao je dežurni prometnik.

Vatrogasci su danas intervenirali četiri puta zbog stabala koje je oborio vjetar. "Tri su stabla pala u Šibeniku, a jedno u Rogoznici.", rekli su u dežurstvu Javne vatrogasne postrojbe u Šibeniku.

"Povremeno dolazi do manjih poteškoća u opskrbi električnom energijom, a upravo je u tijeku ponovno spajanje u električnu mrežu dva zaseoka na Miljevačkom platou kod Drniša i dijela područja Žaborića kod Šibenika", izvijestili su iz centra 112.

Jako jugo na šibenskom području ipak nije, kažu u šibenskom centru Državne uprave za zaštitu i spašavanje, pričinio značajnije štete. (hina/metro-portal)

29.03.2009. 20:43:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh