« Glazba
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
FESTIVAL

Jubilarni Liburnia Jazz prvog vikenda srpnja

Stara dama Opatija ugostit će sjajne glazbenike i napraviti ugođaj za goste

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (LiburniaJazz)
Više o

najbolji

,

posao u DM-u

,

Gotz Werner

Ove godine Liburnia Jazz Festival slavi 10. rođendan i najavljuje  16 koncerata na 6 pozornica u 3 dana, tako da prvi vikend u srpnju (2.-4. VII.) nitko tko se zatekne u Opatiji neće moći izbjeći jazz, koliko se god trudio.

Osim „velikih" koncerata na Ljetnoj pozornici, cjelodnevni off program, tzv. Street Jazz, će okupirati i kopno i more. Uz koncerte na terasama kafića, posebnost ovog Festivala je i JAZZ BOAT - turistički brod koji uz live jazz band krstari rivijerom.

Posebno iznenađenje bit će samo otvorenje Festivala na Ljetnoj pozornici u petak, 2.07. kada će nastupiti originalni "marchin' band" - FUNK OFF nakon neuobičajene street parade na opatijskim ulicama. Na već užarenu atmosferu, ulje će doliti VASIL HADŽIMANOV BAND kombinacijom balkanskih tradicionalnih ritmova i modernih zapadnih glazbenih stilova. Ovo je jedini sastav koji po drugi put nastupa na Festivalu što ga svrstava u „best of Liburnia Jazz" kategoriju.

U subotu, 3. 07.  čut ćemo Jazz Ex Tempore Orchestra -umjetnički eksperiment udruge Liburnia Jazz nastao na prošlogodišnjem 5. Jazz Ex Tempore projektu odakle se proširio u Europu. Poslastica za ženski dio publike bit će koncert sina slavnog oca Clinta - KYLE EASTWOOD. Kyle je izuzetno cijenjen kontrabasist i filmski skladatelj koji je preseljenjem u Francusku, osvojio i europsku jazz scenu, a ovom će prilikom predstaviti svoj najnoviji album Metropolitain.

Slavljeničko izdanje ovogodišnjeg Festivala jednostavno mora završiti glazbenim urnebesom. U nedjelju, 4. 07., večer će otvoriti višestruko nagrađivani mladi jazz glazbenici Alpe-Adria regije - The Players, da bi nas u veliku završnicu uveo proslavljeni TOWER OF POWER - Soul band s velikim „S", po prvi puta u Hrvatskoj. Poznati po izuzetnom groove-u i iznimnom zvuku, Tower of Power su uistinu jedinstven band koji nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.

Svi koncerti off programa su besplatni, a cijena jazz krstarenja je 60 kn.

Cijena trodnevne festivalske ulaznice je 250 kn, pojedinačne 80,00 - 150,00 kn, a mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Ticketpro-a i Festivalu Opatija.

Više na www.liburniajazz.hr

18.06.2010. 14:19:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh