« Biznis
objavljeno prije 14 godina
REKORDNA KAZNA

JP Morgan kažnjen jer nije odvajao novac klijenata od vlastitog

JP Morgan je potvrdio pogrešku nakon što je otkrivena te je tijekom cijele istrage surađivao s regulatorima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

D'Agapeyeff

Britanski regulator za financijska tržišta FSA priopćio je da je ulagačkoj banci JP Morgan odredio rekordno visoku kaznu u visini 33,3 milijuna funti (48,2 milijuna dolara) zato što nije zaštitila novac svojih klijenata.

JP Morgan kažnjen je jer tijekom razdoblja od sedam godina nije odvajao novac svojih klijenata od vlastitog novca, priopćila je FSA.

Margaret Cole, direktorica za primjenu zakona i suzbijanje financijskog kriminala u FSA-i, nazvala je tu pogrešku ozbiljnom povredom FSA-inih propisa čiji je cilj zaštita klijenata od gubitaka u slučaju bančine insolventnosti.

"Ova kazna odašilje snažnu poruku tvrtkama svih veličina da moraju voditi računa o tome da novac njihovih klijenata bude odvojen u skladu s FSA-inim propisima", kazala je ona, dodavši kako se još nekoliko kompanija trenutno nalazi pod istragom.

JP Morgan je potvrdio pogrešku nakon što je otkrivena te je tijekom cijele istrage surađivao s regulatorima, ističu u FSA-i.

Nepropisno ponašanje banke nije bilo namjerno i nijedan klijent nije pretrpio gubitak, pa je prvotno određena kazna od 47,6 milijuna funti smanjena za 30 posto.(hina/metro-portal)

04.06.2010. 11:22:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh