« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
ZAJAMČEN MIR

Josipovićeva inauguracija važna tema i u BiH

Mediji posebno izdvajaju Josipovićeve poruke o hrabrosti koja pobjeđuje nepravdu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

BiH

,

Ivo Josipović

,

inauguracija

Inauguracija Ive Josipovića na dužnost hrvatskog predsjednika vijest je koja je u petak zauzela mjesto na naslovnicama gotovo svih dnevnih listova u Bosni i Hercegovini.

"Dobri odnosi sa susjedima jamče mir", citira "Oslobođenje" na prvoj stranici novog hrvatskog predsjednika uz njegovu veliku fotografiju sa odlazećim predsjednikom Stjepanom Mesićem.

Najstariji bosanskohercegovački dnevni list kao posebno važne izdvaja i Josipovićeve poruke građanima Hrvatske da se ne smiju bojati, šutjeti i okretati glavu te da se zajednički treba boriti za društvo jednakih prava i šansi.

List također prenosi ocjene kako će Josipovićevo znanje i iskustvo biti od velikog značenja za restrukturiranje gospodarstva u Hrvatskoj ali i za očekivani ulazak zemlje u Europsku uniju.

Banjalučke "Nezavisne novine" na naslovnici pak citiraju Josipovićevo obećanje kako se nikada neće umoriti.

Taj list kao najznačajnije poruke iz Josipovićeva inauguralnog govora izdvaja one o značaju otkrivanja sudbine nestalih tijekom ratova i na inzistiranju na odgovornosti za počinjene ratne zločine.

Iako o inaguraciji novog hrvatskog predsjednika izvješćuje tek na 23. stranici, "Dnevni avaz" također velikim naslovom izdvaja njegovu poruku kako hrabrost pobjeđuje nepravdu.

Ovaj list važnim cijeni i opredjeljenje novog hrvatskog predsjednika za razvoj dobrosusjedskih odnosa u regiji.

Konstatacija da su za Josipovića prioritetne zadaće jačanje odnosa sa susjednim zemljama, najvažnija je i za "Glas Srpske", banjolučki list blizak vlasti Milorada Dodika.

Mostarski "Dnevni list" prenosi pak kako je Josipović obećao pravedniju Hrvatsku. (hina/metro-portal)

19.02.2010. 10:05:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh