« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
RASTANAK

Josipović zahvalio SDP-ovcima na zajedničkoj pobjedi

Zoran Milanović naglasio je da je Josipovićev izborni uspjeh "pobjeda čovjeka, ali i velike demokratski organizirane stranke

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

Zoran Milanović

,

SDP

,

Ivo Josipović

Ovo je bila zajednička pobjeda, poručio je danas SDP-ovcima izabrani predsjednik Republike Ivo Josipović na početku sjednice Glavnog odbora stranke, zahvalivši im na velikoj potpori koju su mu, kao SDP-ovom predsjedničkom kandidatu, dali u kampanji.

"Hvala vam na velikoj, iskrenoj i nesebičnoj potpori koja je bila odlučna za ove izbore. Hvala vam, jer bez vas ova pobjeda ne bi bila moguća", kazao je Josipović u, što se petogodišnjeg predsjedničkog mandata tiče, svom posljednjem obraćanju stranačkim kolegama kao član SDP-a. Naglasio je da će biti predsjednik svih građana, da će zastupati sve političke boje, te da od SDP-a očekuje viziju, prijedloge, suradnju, "a možda, ako se promijeni stanje na parlamentarnoj sceni, i nešto više". Istaknuo je kako mu je želja da Ured predsjednika za njegova mandata postane mjesto suradnje, razumijevanja i napretka, uvjeren da će doprinos SDP-a u tom smislu biti velik.

I predsjednik stranke Zoran Milanović naglasio je da je Josipovićev izborni uspjeh "pobjeda čovjeka, ali i velike demokratski organizirane stranke". Uvjeren je da je Josipovićeva pobjeda dokaz da Hrvatska ponovno želi poštovati vrijednosti poput rada i poštenja, "za koje smo se bojali da u Hrvatskoj više ne postoje". "Cijela ova priča koja je počela prije pola godine je priča o pobjedi upornog, sustavnog i predanog rada", dodao je.

"Ni vas ni građane Hrvatske neću razočarati", poručio je Josipović SDP-ovcima.

Milanović je naglasio da, unatoč velikoj izbornoj pobjedi, ni Josipović niti SDP nemaju "ni minute vremena za trijumfalizam", jer Hrvatsku, ustvrdio je, čeka ogroman posao. Istaknuo je pritom da SDP svojim aktivnostima želi doprinijeti boljitku Hrvatske, želi i preuzeti odgovornost za upravljanje državom, ali, naglasio je, samo na temelju svoga rada i kroz institucije.

Glavni odbor SDP-a danas odlučuje o načinu na koji će se stranka ponijeti prema SDP-ovcima koji su u kampanji za predsjednika države otvoreno podupirali Milana Bandića. Stranačko Predsjedništvo sinoć je po tom pitanju zauzelo svoj stav, ali ga, do odluke Glavnog odbora, ne želi predočiti javnosti.

Većina istaknutijih članova stranke koji su u kampanji bili uz Bandića već su sami zatražili brisanje iz SDP-ova članstva, dok bi oni koji to nisu učinili, očekuje se, trebali biti brisani odlukom Glavnog odbora. U SDP-u se doznaje i da bi Glavni odbor danas mogao odlučiti o ponavljanju kandidacijskog postupka za izbor čelnog čovjeka zagrebačkog SDP-a - na to su se mjesto još prošle godine kandidirali Ivo Jelušić, Željka Antunović i Davor Bernardić. (hina/metro-portal)

16.01.2010. 12:14:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh