« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
NOVE MJERE

Josipović: Uštedjeti se u zdravstvu može, ali ne na štetu građana

VIDEO - Ivo Josipović kaže da će proučiti mjere za uštede u zdravstvu koje će danas predstaviti premijerka Kosor i ministar zdravstva Milinović

(Goran Mehkek/Cropix/Infopunkt)
Više o

Jadranka Kosor

,

Darko Milinović

,

Ivo Josipović

,

hrvatsko zdravstvo

,

zdravstvo uštede

Predsjednik Ivo Josipović izjavio je danas za posjeta Klinici za ortopediju KBC-a Zagreb kako prostora za uštede u zdravstvu ima, ali da ne smiju biti na štetu zdravlja i života građana.

Josipović je dodao da mjere za uštede u zdravstvu, koje će danas predstaviti premijerka Jadranka Kosor i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović, mora najprije proučiti.

Po njegovim riječima, važno je da se uštedama ne pogorša usluga koju dobivaju građani.

Predsjednik Josipović je danas obišao dvojicu dječaka koji se liječe u Klinici za ortopediju Šalata KBC-a Zagreb. Jednom od njih, osmogodišnjem Albertu Kerimu, zbog raka kostiju protezom je zamijenjena gotovo cijela bedrena kost, što je prvi takav zahvat u Hrvatskoj.

Ta operacija je novost u hrvatskoj kirurgiji i malim pacijentima će omogućiti da sutra, koliko je to moguće, normalno žive, rekao je Josipović.

Obavljanjem te operacije u Hrvatskoj ne mora se više ići u inozemstvo, što malim pacijentima olakšava da u domaćem okružju započnu opravak, istaknuo je. (hina/metro-portal)

26.04.2010. 11:24:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh