« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
IZBORI

Josipović tijesno pobijedio, ali svi slave?

Nevjerojatna činjenica iz izborne noći - tri stožera predsjedničkih kandidata slave pobjedu, a zapravo se ide u drugi krug

Ovako to stvarno izgleda, no kad bi slušali kandidate ...
Ovako to stvarno izgleda, no kad bi slušali kandidate ... (DIP)
Više o

Kolinda Grabar-Kitarović

,

Milan Kujundžić

,

predsjednički izbori

,

Ivo Josipović

,

rezultati

,

Ivan Vilibor Sinčić

Ivo Josipović tijesno je pobijedio u prvom krugu predsjedničkih izbora, a čak i taj sitan postotak glasova više od Kolinde Grabar-Kitarović zapravo je vrlo značajan za njega, jer u nastavak utrke ide s prvog mjesta.

Njegov je stožer očekivao veću razliku, no u sljedeća dva tjedna imaju dovoljno vremena za ispravljanje grešaka i bolju mobilizaciju glasača - bit će teže nego protiv Bandića, ali moguće i dostižno.

S druge strane, riječ "pobjeda" u Hrvatskoj dobiva potpuno nova značenja, pa je Karamarko trijumfalno objavio pobjedu - iako je Kolinda druga, a i jedan i drugi su bili daleko od pobjede u prvom krugu. 

Trijumfalizam Karamarka i obećanje pobjede u drugom krugu je, zapravo, jedino moguće ponašanje - HDZ jednostavno nema druge alternative. Počeli su gubiti manje sredine, poput Vrgorca, u Saboru nisu uspjeli niti pokazati da su najveća oporbena stranka, a Karamarko i tako u njega ne zalazi (iako svakog mjeseca uredno uzima nemalu plaću za posao u saborskim klupama).

Pobjedu je proglasio i Sinčić zajedno s Pernarom, uvjeren kako je njegovih 16.5 posto glasova ili 300 tisuća ljudi koji su zaokružili njegovo ime jasan pokazatelja da može na parlamentarne izbore. Naravno, mladac usijane glave zaboravio je da je Bandić imao neusporedivo bolji rezultat na predsjedničkim izborima, savršene rezultate na lokalnim, ali njegova lista nije prešla prag za ulazak u Sabor ...

Milan Kujundžić je jedini shvatio da nije pobijedio, osvojio je očekivanu mizeriju i možemo se nadati da je shvatio da njegova retorika više ne prolazi.

Sve u svemu, čeka nas još dva tjedna pranja mozga novim Ustavom koji želi Josipović i bajke Kolinde Grabar-Kitarović koja kao da nema vremena pročitati trenutno važeći Ustav i shvatiti koje su zapravo ovlasti Predsjednika RH.

29.12.2014. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh