« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
SURADNJA S HAAGOM

Josipović: Svi transkripti u Haag su išli preko Vlade

Emocije su jedno, a ono što radi politika poštujući pravni poredak je nešto drugo, rekao je predsjednik

Josipović
Josipović (Goran Mehkek / CROPIX)
Više o

Haaški sud

,

Ivo Josipović

,

presuda generalima

Nakon druženja s veteranima Četvrte gardijske brigade predsjednik Josipović osvrnuo se na zahtjev veterana za istragom oko dostave transkripata haaškom sudu, prenosi Hina.

"Sve je sve išlo preko Vladinog ureda za suradnju, a ako se pokaže drugačije o tome se može razgovarati, rekao je predsjednik Josipović odgovarajući na pitanje o istrazi oko dostave transkripata Haagu i dodao da "se postavlja pitanje vjerodostojnosti brijunskih transkripata i bitno je utvrditi jesu li oni točni. Josipović je ponovio da se zna kako se istrage pokreću ako postoji osnovana sumnja za neko kazneno djelo.

"Hrvatska je pravna država i poštuje međunarodni pravni poredak i znamo da je bilo onih djela koja se nisu trebala dogoditi, bilo je zločina, a zločine treba kazniti", naglasio je Josipović. Dodao je da će Hrvatska, poštujući načela pravne države, postati članica Europske unije i ostati odgovorna članica NATO-a i drugih međunarodnih organizacija.

"Emocije su jedno, a ono što radi politika poštujući pravni poredak je nešto drugo", naglasio je.

Istaknuo je da su pripadnici Četvrte brigade ponosni ljudi koji su doprinjeli hrvatskoj slobodi, da su nezadovoljni i to je nezadovoljstvo široko rasprostranjeno u Hrvatskoj.

O sugestijama srpske strane da bi Hrvatska trebala odustati od tužbe za genocid protiv Srbije, Josipović je rekao da je tužba u nadležnosti Vlade. Pojasnio je da treba vidjeti što se može dobiti tužbom, odnosno može li se više dobiti nagodbom ili na neki drugi način. "Mislim da je prava adresa za to Vlada", rekao je predsjednik Josipović.

21.04.2011. 19:09:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh