« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
S PREDSJEDNIKOM NA KAVI

Josipović: Sanaderu se pridaje prevelik značaj

Hrvatska ima ozbiljnije probleme od toga gdje će Sanader sjediti i zašto se vratio, smatra predsjendik Josipović

Ivo Josipović
Ivo Josipović (Marko Miscevic / CROPIX)
Više o

Ivo Sanader

,

Ivo Josipović

,

Novosti

,

zračni prostor

Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je danas da će Vijeće za obranu najkasnije za 60 dana donijeti konačnu odluku o načinu na koji će se riješiti pitanje zaštite hrvatskoga zračnog prostora.

Predsjednik Josipović tradicionalno je danas u svome Uredu primio građane na kavu nakon čega je odgovarao i na pitanja novinara, a jedno od njih bilo je vezano uz jučerašnju najavu premijerke Jadranke Kosor o osnivanju zajedničke hrvatsko-slovenske radne skupine koja će proučiti mogućnost suradnje u nadzoru zračnog prostora u cilju smanjenja troškova obiju zemalja.

„Glavni limitirajući faktor u rješenju problema naše zračne obrane je proračun i proračunska ograničenja. Pričekajmo da vidimo detalje, ne samo ove varijante nego i nekih drugih. Za 60 dana, najkasnije za 60 dana, će Vijeće za obranu donijeti konačnu odluku", rekao je Josipović koji nije htio konkretnije govoriti koje su to sve mogućnosti.

"Oba su pala" - štetan naslov

Jedno od pitanja Predsjedniku bilo je i premještanje glavnog urednika tjednika „Novosti" na novu dužnost. Josipović je ponovio da je potpuna neistina da je on ili bilo tko iz njegova Ureda tražio smjenu urednika i kazao kako smatra da je objavljivanje naslovnice s naslovom „Oba su pala", a nakon pada dvaju MIG-ova HRZ-a, bila štetna jer je za posljedicu imala ugrožavanje međunacionalnih odnosa u Hrvatskoj.

„Ne mislim da je (objavljivanje takve naslovnice) bio govor mržnje, ali mislim da je to bila jedna štetna, to je moje mišljenje, štetna novinska akcija jer je očigledno da je posljedica bila ugrožavanje hrvatsko-srpskih odnosa. Vidjeli smo to po reakcijama. Čemu to?", kazao je Josipović.

„Po meni je to bio loš i štetan prilog i na to mišljenje imam pravo, a moja je dužnost da ga kažem", nastavio je i ponovio kao smatra nekorektnim povezivati pravo bilo koga na kritiku s pravom na slobodu medija.

Hrvatska ima ozbiljnije probleme od Sanadera

Upitan za komentar izjave Ive Sanadera da ga je na povratak u politiku „natjerao nevjerojatan nedemokratski razvoj događaja", Josipović je odgovorio kako smatra da se država previše bavi time gdje će bivši premijer sjediti i zašto se vratio.

„Hrvatska ima svoje ozbiljne probleme koje mora rješavati, a koji ne ovise o bivšem premijeru ni o takvim i sličnim slučajevima. Mislim da se cijeloj toj priči predaje prevelik značaj", kazao je.

Predsjednik Josipović primio je danas više od sto građana, što u sklopu organiziranih grupa, što pojedinačno, a koji ga upoznaju sa svojim radom, ali i problemima s kojima su suočeni. Naglasio je kako mu je ta vrsta kontakta dragocjena jer, osim što upoznaje nove ljude, doznaje i njihove probleme pa se onda vidi postoji li način da im se pomogne.

Danas je, među inima, primio i deset građana koji su dio grupe prijatelja Ive Josipovića na društvenoj mreži Facebook. Voditeljica grupe Neda Budrovčan kazala je kako komuniciraju s predsjednikom Josipovićem uglavnom u noćnim satima, između dva i tri sata ujutro.(hina/metro-portal)

24.10.2010. 16:26:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    xena
    24.10.2010. 20:43
    pa da...kruha i igara. koga briga za ekonomiju kad imamo show svaki dan
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh